#Κτηνοτρόφοι #Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αποζημιώσεις… στον «αέρα» για τους κτηνοτρόφους του Βορείου Αιγαίου

Επείγον αίτημα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την άμεση επαναλειτουργία της πλατφόρμας καταχώρησης στοιχείων αποζημίωσης, μετά τις θανατώσεις ζώων λόγω αφθώδους πυρετού

Την άμεση ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας καταχωρούνται τα στοιχεία για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τις θανατώσεις ζώων λόγω αφθώδους πυρετού, ζητά με επείγον αίτημά της προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Αντιπεριφέρεια Πρωτογενούς Τομέα Βορείου Αιγαίου.

Η λειτουργία της πλατφόρμας είχε διακοπεί στις 21 Απριλίου 2026, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η υποβολή όλων των στοιχείων που αφορούν τα θανατωθέντα ζώα και τους δικαιούχους αποζημίωσης κτηνοτρόφους.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια, η πλατφόρμα κάλυψε μόνο το χρονικό διάστημα από τις 17 έως και το τέλος Μαρτίου, καθώς το δεσμευμένο ποσό δεν επαρκούσε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για όλους τους πληγέντες παραγωγούς.

Η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Αναστασία Αντωνέλη, απευθυνόμενη προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητά να οριστεί άμεσα ημερομηνία επαναλειτουργίας της πλατφόρμας, ώστε να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση η διαδικασία αποζημίωσης.

«Παρακαλούμε για την άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας προκειμένου να υποβάλλουμε τα στοιχεία όλων όσων τα ζώα τους οδηγήθηκαν σε θανάτωση, ούτως ώστε να μην υπάρχει περαιτέρω καθυστέρηση της αποζημίωσης που δικαιούνται οι πληγέντες κτηνοτρόφοι», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η ίδια υπογραμμίζει ότι έχουν ήδη παρέλθει είκοσι ημέρες από τη διακοπή λειτουργίας της πλατφόρμας, γεγονός που εντείνει την αγωνία των κτηνοτρόφων, οι οποίοι αναμένουν τις προβλεπόμενες οικονομικές ενισχύσεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

«Θεωρώ περιττό να επισημάνω το ότι είναι καθοριστικής σημασίας η άμεση ενεργοποίηση της πλατφόρμας με επαρκές ποσό, για μια σειρά από ευνόητους και εξαιρετικά επείγοντες λόγους», σημειώνει ακόμη η κ. Αντωνέλη.

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαμά θα γίνω μαμά
Πριν 3 ημέρες

Μαμά θα γίνω μαμά