12.3.2021 15:37

«Ανεπαρκές, άδικο και διχαστικό το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης»

Κοινή ανακοίνωση των Χιωτών συμβούλων του συνδυασμού Καλογήρου

Το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης είναι άδικο ,διχαστικό και ανεπαρκές:

Διχαστικό και άδικο γιατί διαχωρίζει την Ευρώπη σε Ένωση δύο ταχυτήτων , αυτή του Βορρά που επιχειρεί να θωρακισθεί από τις συνέπειες της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης και του Νότου που εγκλωβίζεται σε αυτήν χωρίς στήριξη.

Ανεπαρκές διότι δεν θα επιτύχει να δώσει λύση στο πρόβλημα, καθώς από τη μία παρέχει απλόχερα επιλογές στα κράτη μέλη που δεν αποτελούν χώρες εισόδου προσφύγων-μεταναστών και από την άλλη είναι φειδωλό όσον αφορά στο σαφή σχεδιασμό της παροχής στήριξης αλλά και διεξόδου στις χώρες πρώτης γραμμής.

Εκτιμούμε ότι η υιοθέτηση του  ναρκοθετεί το μέλλον των ακριτικών νησιών μας καθώς το νέο Σύμφωνο  «βλέπει» τα νησιά μας ως «εξωτερικά σύνορα» επιχειρώντας να περικλείσει σε αυτά την όλη διαχείριση μίας ασύμμετρα μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης υπονομεύοντας την κοινωνική σταθερότητα.

Οι ακρίτες θα σταθούν απέναντι σε διχαστικές και άδικες μεθοδεύσεις από μία  Ευρωπαϊκή Ένωση που ενώ θα έπρεπε να προτάσσει την αλληλεγγύη και τη συνευθύνη  , υιοθετεί εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές.

Προτάσσοντας την ιδιότητα μας ως νησιώτες είμαστε αναγκασμένοι να καταδικάσουμε το στρεβλό Σύμφωνο Μετανάστευσης και να ζητήσουμε άμεσα την ακύρωση του.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χίου της παράταξης «Εμείς για το Αιγαίο»:

Αθηνάδης Λεωνίδας

Λεγάτος Παντελής

Μπουρνιάς Παντελής

Νομικός Γιώργος

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ