23.5.2016 17:17

Οι Μυτιληνιοί ξέρουν καλύτερα…

ΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ –ΘΕΣΜΟΣ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ

Την ώρα που στη γειτονική Μυτιλήνη προετοιμάζουν το μεγαλύτερο φεστιβάλ πολιτισμού που πραγματοποιείται στην Ελλάδα με την συμμετοχή ηχηρών ονομάτων του ελληνικού πενταγράμμου, σημαντικών θεατρικών θιάσων και πλήθους εκθέσεων και βιβλιοπαρουσιάσεων, την ίδια ώρα στο νησί μας οι ιθύνοντες του πολιτισμού αγκομαχούν να πείσουν τα τοπικά πολιτιστικά σωματεία και τα θεατρικά σχήματα να συμμετέχουν στο φεστιβάλ θεάτρου που θα λάβει χώρα τον Ιούλιο.

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λέσβου « Η επιτυχία έγκειται στον σωστό σχεδιασμό»

Η οικονομική κρίση, οι μειωμένες οικονομικές δαπάνες και οι επιπτώσεις του προσφυγικού που επικαλούνται οι δικοί μας δημοτικοί άρχοντες δεν φαίνεται να επηρεάζουν τον Δήμο Λέσβου που επί 32 συναπτά έτη πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ στη χώρα μας. « Κάθε χρόνο είναι και καλύτερο. Το Λεσβιακό καλοκαίρι είναι ένα φεστιβάλ διάρκειας δύο μηνών που περιέχει τα πάντα. Ξεκίνησε το 1984 και από τότε πλήθος καλλιτεχνών έχει τιμήσει με την παρουσία του το νησί μας», αναφέρει στον «π» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δ. Λέσβου Κων/νος Αστυρακάκης.

Η συνταγή της επιτυχίας σύμφωνα με τον κ. Αστυρακάκη έγκειται στον σωστό προγραμματισμό και σχεδιασμό και στην ορθή εκμετάλλευση κάθε θετικού και αρνητικού στοιχείου του νησιού. « Το νησί μας δέχθηκε το μεγαλύτερο όγκο προσφυγικών ροών. Εμείς χρησιμοποιήσαμε αυτή την παράμετρο και κατορθώσαμε να φέρουμε στη Λέσβο διασημότητες όπως ο Τζολί αλλά και εγχώριους σταρ που έκαναν συναυλίες δωρεάν», είπε ο κ. Αστυρακάκης.

Όλοι οι καλλιτέχνες θέλουν να συμμετέχουν στο Λεσβιακό Καλοκαίρι

Ο Δήμος Λέσβου έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν θεσμό στον οποίο όλοι οι καλλιτέχνες θέλουν να συμμετέχουν. « Δεν αποστέλλουμε πρόσκληση σε κανέναν γιατί απλά όλοι τους θέλουν να συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Έρχονται με δικά τους έξοδα μετακίνησης και  διαμονής και μας αποδίδουν και το 5% επί των εισιτηρίων που θα πουλήσουν.», τονίζει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δ. Λέσβου τονίζοντας συνάμα ότι όλες οι εκδηλώσεις που γίνονται στα χωριά του νησιού είναι δωρεάν. « Δεν υπάρχει χωριό που να μην φιλοξενεί έστω και μία εκδήλωση. Συμμετέχουν όλα τα τοπικά μουσικά και θεατρικά σχήματα ενώ συνάμα έχουμε εκθέσεις ζωγραφικής και κεραμικής, γιορτή σαρδέλας, ούζου και τραχανά, βραδιές γευσιγνωσίας και παραδοσιακής μουσικής. Ακόμη στα πολυκέντρα των χωριών λαμβάνουν χώρα διάφορες βιβλιοπαρουσιάσεις», σημείωσε ο κ. Κων/νος Αστυρακάκης επισημαίνοντας ότι το καλοκαίρι θα φιλοξενηθεί στη Λέσβο η παράσταση «Αντιγόνη» του Εθνικού Θεάτρου ενώ θα πραγματοποιήσουν συναυλίες ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι ένα τόσο πλούσιο σε εκδηλώσεις φεστιβάλ κοστίζει στο Δήμο Λέσβο 45.000-50.000€ . « Δεν λαμβάνουμε καμία επιχορήγηση από πουθενά. Ακόμη και η διαφήμιση που κάνουμε γίνεται μέσω ενός περιοδικού που εκδίδουμε σε 10.000 αντίτυπα και περιλαμβάνει όλες τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού», κατέληξε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ