19.1.2017 9:55

Λεύκωμα –οδηγός για την απαράμιλλη ομορφιά της νύφης των Βορειοχώρων

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΒΟΛΙΣΣΟΥ

Ένα καλαίσθητο λεύκωμα που «ξεναγεί» τον αναγνώστη στις κρυμμένες ομορφιές της Βολισσού αλλά και στην παράδοσή της εξέδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βολισσού Αττικής με στόχο την προβολή τόσο των μνημείων του χωριού όσο και των ηθών και εθίμων.

 Όπως εξηγεί στον «π» το μέλος του Δ.Σ. Βολισσιανών Αττικής, Πόπη Κουρούπη, η ιδέα της δημιουργίας του λευκώματος γεννήθηκε από την ανάγκη ύπαρξης ενός οδηγού που να προϊδεάζει τον μελλοντικό επισκέπτη για αυτό που πρόκειται να συναντήσει στο χωριό.

 «Αποφασίσαμε να εκδώσουμε αυτό το λεύκωμα-τετράδιο, με σκοπό να κάνουμε μια σύντομη περιήγηση- παρουσίαση του τόπου μας, προβάλλοντας τις ομορφιές του, και μια πρώτη γνωριμία με τη Βολισσό για τον μελλοντικό επισκέπτη της», αναφέρει η Π. Κουρούπη συμπληρώνοντας  ότι στο λεύκωμα συμπεριλαμβάνονται και παλαιές συνταγές μαγειρικής που αναδύουν την απλότητα και την νοστιμιά του φαγητού μιας άλλης εποχής.

Το λεύκωμα αποτελείτε από δύο μέρη. Στο πρώτο παρατίθενται οι ομορφιές της Βολισσού και οι συνταγές ενώ στο δεύτερο εμφανίζονται κενά φύλλα έτοιμα να φιλοξενήσουν συνταγές και σημειώσεις αναγνωστών. «Στα άγραφα φύλλα τετραδίου μπορεί κανείς να συμπληρώσει άλλες  παραδοσιακές ή μη, συνταγές από τη Χίο ή και την υπόλοιπη Ελλάδα», υπογραμμίζει.

Η εκτύπωση του λευκώματος πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των ΕΛΤΑ Βολισσού.  

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ