29.3.2024 10:43

Διήμερο τιμητικών εκδηλώσεων για τον Αδαμάντιο Κοραή από την Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου

Την Παρασκευή, 5 Απριλίου και το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024 η Ιστορική Βιβλιοθήκη «Κοραής» τιμά τον δάσκαλο του Γένους Αδαμάντιο Κοραή. Στις 6 Απριλίου 2024 κλείνουν 191 χρόνια από τον θάνατό του. Πέθανε στο Παρίσι στις 6 Απριλίου 1833. Ευτύχησε να δει, έστω και μικρό, ένα ελεύθερο Ελληνικό, ανεξάρτητο κράτος, που αποτέλεσε διακαή πόθο του και στόχο της ζωής του. 

Η Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου που φέρει το όνομά του, τιμά τη μνήμη του και την πολύπλευρη προσφορά του στην Πατρίδα μας, με τις παρακάτω αναφερόμενες εκδηλώσεις:

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024

Εκδήλωση στον χώρο του ανδριάντα του μπροστά στην Βιβλιοθήκη, την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024 στις 11.30 το πρωί, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

. Αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση 

. Λίγα λόγια για τον Κοραή από τον Δρ Φιλόλογο Νικόλαο Χαβιάρα 

. Κατάθεση στεφάνων από Αρχές και Φορείς 

. Κατάθεση στεφάνων από σχολικές μονάδες

. Ενός λεπτού σιγή

. Εθνικός Ύμνος 

Σάββατο, 6 Απριλίου 2024

Στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης, το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024 , στις 7.30 το απόγευμα θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Αδαμάντιος Κοραής, 190 χρόνια από τον θάνατό του, το οποίο επιμελήθηκε ο Δρ Νικόλαος Χαβιάρας.

Εκτός από τον κ. Νικόλαο Χαβιάρα θα ομιλήσουν για το βιβλίο και γενικότερα για τον Κοραή ο ιατρός και πρώην Βουλευτής Δρ Ανδρέας Μιχαηλίδης και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δρ Ευτυχία Βλυσίδου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου .

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ