30.7.2021 10:51

Τοποθέτηση Α. Μιχαηλίδη στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με την ΠαΔΕΕ

Τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου και Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Μιχαηλίδης, ως εκπρόσωπος του του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η κοινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 13ης Γενικής Συνέλευσης της ΠαΔΕΕ, στην οποία μετέχουν Έλληνες της Διασποράς οι οποίοι είναι μέλη κοινοβουλίων στις χώρες που ζουν, και συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και της σχέσης της με την Ελλάδα.

Ο Α. Μιχαηλίδης αρχικά εξέφρασε τη χαρά του για τη διεξαγωγή της κοινής συνεδρίασης, τονίζοντας τη σημασία των κοινοβουλευτικών ελληνικής καταγωγής για τις σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες που διαβιεί η ελληνική ομογένεια.

Εν συνεχεία στάθηκε σε μεγάλα ζητήματα της παροντικής συγκυρίας, σημειώνοντας καταρχήν ότι η πρωτοφανής παγκόσμια πανδημία θα πρέπει να ξεπεραστεί μέσω του εμβολιασμού, της ενίσχυσης των συστημάτων δημόσιας υγείας και της γενναίας οικονομικής στήριξης των κοινωνιών. Ως προς τα εθνικά θέματα, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πρόσφατη ανακοίνωση της Τουρκίας σχετικά με το άνοιγμα των Βαρωσίων, τονίζοντας ότι μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική είναι απαραίτητη προκειμένου να επανέλθει το ζήτημα της δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης υπογράμμισε ότι ο δρόμος για την έξοδο της χώρας από την πολυεπίπεδη κρίση είναι μακρύς. Για να επιτευχθεί πρέπει να συμβάλλουν όλοι, με συμπαραστάτη την Ομογένεια μέσω και του πρόσφατου νόμου που διευκολύνει την συμμετοχή στις εθνικές εκλογές, αλλά και τη συνέχιση των άοκνων προσπαθειών της ΠαΔΕΕ και των κοινοβουλευτικών ελληνικής καταγωγής ανά τον κόσμο.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ