Πολιτική

9/10/18 14:18

τελ. ενημ.: 9/10/18 18:36

Στη Χίο στις 17 Οκτωβρίου ο Δημήτρης Βίτσας

Θα παρευρεθεί στο Θεματικό Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το προσφυγικό

Στη Χίο θα βρεθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, αποδεχόμενος την πρόσκληση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου Ι. Γεωργιάδη, προκειμένου να παραστεί στην ειδική συνεδρίαση του Σώματος με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Το Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 14:30 το μεσημέρι προκειμένου να μπορέσει να παραστεί σε αυτό ο Υπουργός, ο οποίος το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα επιστρέψει πίσω στην Αθήνα με αεροπλάνο.

Ποιοι έχουν προσκληθεί

Η πρόσκληση σύγκλισης του Σώματος αποστάλθηκε το μεσημέρι της Τρίτης και εκτός από τον πίνακα αποδεκτών, έχουν προσκληθεί:

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η Περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρου και ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, οι Βουλευτές, οι πρόεδροι των Καμποχώρων, τα κόμματα Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, υπηρεσιακοί παράγοντες, η 96 ΑΔΤΕ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική, ο Δικηγορικός Σύλλογος του νησιού, το Επιμελητήριο, ο Ιατρικός Σύλλογος του νησιού, η διοίκηση του Hotspot, καθώς και οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύσκεψη και διαμόρφωση αίθουσας

Το δύσκολο του εγχειρήματος με δεδομένη την πληθώρα των αποδεκτών, επιβεβαίωσε στον «π» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ι. Γεωργιάδης.

«Έχουμε προσκαλέσει οποιονδήποτε έχει την παραμικρή ανάμειξη με το θέμα. Ήδη έχουμε ζητήσει να μας απαντήσουν ποιοι τελικά θα έρθουν ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τον χώρο. Επιπλέον το πρωί της Τετάρτης έχω ζητήσει συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων για το πώς θα πρέπει να γίνει η συζήτηση, ώστε η διαδικασία να κυλίσει ομαλά», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Σχόλια άρθρου: 0