20.10.2023 15:40

Σταύρος Μιχαηλίδης - Το Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο», θέμα συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων

Ο Βουλευτής Χίου Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου συζήτησε σήμερα την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας με θέμα το Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο».

Τέσσερις ήταν οι άξονες των θεμάτων που ανέδειξε ο κ. Μιχαηλίδης:

1. Η επί 27 μηνών ανάθεση εργασιών για υπηρεσίες καθαριότητας κτιριακών εγκαταστάσεων καθώς και καθαριότητας, πλύσης και σιδερώματος ιαματισμού σε μία (1) μόνο εταιρεία αξίας εκατομμυρίων.

2. Η αντίθεση των εκπροσώπων των εργαζομένων αναφορικά με διαδικασίες που ακολουθεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

3. Ερωτηματικά για τη βέλτιστη αξιοποίηση των εισοδημάτων από την Περιουσία του Νοσοκομείου δίχως πρόγραμμα και πρόνοια συντήρησης για τις περισσότερες από τις 150 ιδιοκτησίες, σπίτια, κτήματα, διαμερίσματα και περιβόλια.

4. Για την εγκατάλειψη από το 2017 σε ερειπωμένη κατάσταση την παλαιά παθολογική πτέρυγα παρά το γεγονός ότι εξασφαλίστηκε, εδώ και επτά χρόνια από δωρεά, η δαπάνη για την μελέτη αποκατάστασής της.

Σε συνέχεια με έκπληξη ακούστηκε στη Βουλή των Ελλήνων ο Υφυπουργός Υγείας να προτρέπει τον Βουλευτή και τους εργαζομένους να απευθυνθούν στον Εισαγγελέα αν κρίνουν ότι υπάρχει θέμα κακοδιοίκησης. 

Ο κ. Μιχαηλίδης υπενθύμισε στον Υφυπουργό Υγείας ότι αρμοδιότητα του Βουλευτή είναι να αξιοποιεί τα εργαλεία κοινοβουλευτικού ελέγχου καταθέτοντας τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του και το αρμόδιο Υπουργείο να διεξάγει τον απαραίτητο έλεγχο για τη διαλεύκανση των θεμάτων.

Με άλλα λόγια το Υπουργείο Υγείας αρνείται τον εποπτικό του ρόλο και ρίχνει το μπαλάκι στην αντιπολίτευση, στους εργαζομένους και στους Εισαγγελείς.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει εξηγήσεις στους πολίτες της Χίου που ενώ ταλαιπωρούνται από το σημερινό σύστημα υγείας, με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό εξουθενωμένο με αναξιοποίητη και εγκαταλελειμμένη την Περιουσία του Νοσοκομείου, βλέπουν χορό εκατομμυρίων σε αναθέσεις.

Ο Βουλευτής Χίου Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης κατέληξε δε «Αν αυτήν την εικόνα θέλει η Κυβέρνηση για την Χίο και το Νοσοκομείο, θα μας βρίσκει διαρκώς απέναντι».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ