16.5.2022 14:35

ΠΑΣΟΚ Χίου- «Αναγκαία η 2η λατομική ζώνη αλλά όχι στις Καρυές»

Τη συμπαράστασή της στους κατοίκους των Καρυών, οι οποίοι αντιδρούν στη δημιουργία λατομικής ζώνης στο χωριό τους, εκφράζει μέσα από ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Χίου του ΠΑΣΟΚ, αντιπροσωπεία της οποία βρέθηκε την Κυριακή στο χωριό, στο πλαίσιο της λαϊκής συνέλευσης.

Σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. αναφέρει:

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παρευρέθηκε την Κυριακή, 15 Μάη 2022 στην λαϊκή συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο των Καρυών σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας λατομικής ζώνης στο χωριό που άκριτα και ατυχώς επιχείρησε να δρομολογήσει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.

Με δεδομένο ότι για το Κίνημά μας οι Τοπικές κοινότητες αποτελούν πρωταρχικό κύτταρο δημοκρατίας για έναν τόπο, δηλώνουμε ρητά ότι στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων οι οποίοι ομόφωνα εκφράζουν την άρνησή τους στο όλο εγχείρημα.

Παρόμοιες ενέργειες, χωρίς ουσιαστική διαβούλευση, χωρίς περιβαλλοντολογικές και γεωλογικές μελέτες, που δε λαμβάνουν υπόψη την λαϊκή βούληση, σε ένα χωριό που επί σειρά δεκαετιών είχε υποστεί ήδη την ύπαρξη λατομείου (με σημαντικές συνέπειες για το περιβάλλον του), δεν μπορούν παρά να μας βρίσκουν αντίθετους.

Αναμφίβολα η δημιουργία και δεύτερου λατομείου στο νησί κρίνεται απαραίτητη, αφού όμως προηγηθούν οι κατάλληλες διεργασίες που θα προκρίνουν δύο κομβικές στοχεύσεις:

Α. Τον σεβασμό στο περιβάλλον, φυσικό και πολιτιστικό.

Β. Τον σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και τη βούλησή τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ