Πολιτική

20/9/17 12:24

τελ. ενημ.: 20/9/17 22:14

«Ομήρους κρατά πρόσφυγες, μετανάστες και τοπικές κοινωνίες ο “ανύπαρκτος” κ. Μουζάλας»

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΑΛΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Ανύπαρκτο και ανεύθυνο χαρακτηρίζει τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα ο βουλευτής της Ν.Δ. Λευτ. Αυγενάκης με αφορμή την επιστολή του δημάρχου Λέσβου Σπ. Γαληνού και την κραυγή αγωνίας για το μέλλον των νησιών. 

Στην δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης αναφέρει: 

«Το χάος, η προχειρότητα και η κυβερνητική ανικανότητα στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού εξακολουθούν να υφίστανται πυροδοτώντας εκρηκτικές καταστάσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Την ώρα που η Κυβέρνηση κομπάζει πως είναι “πρωταθλήτρια” στην απορρόφηση κονδυλίων αναφορικά με το ζήτημα, νησιά του Αιγαίου, όπως η Λέσβος, απευθύνουν κραυγή αγωνίας στον Υπουργό, καθώς δεν γίνεται καμία απολύτως ενέργεια αποσυμφόρησης των κέντρων “φιλοξενίας”, με τις τοπικές κοινωνίες να κρατούνται όμηροι μιας αδιέξοδης κατάστασης.

Πρόσφυγες και μετανάστες, των οποίων τον ακριβή αριθμό δεν γνωρίζουμε καν, διαβούν κάτω από άθλιες συνθήκες, εγείροντας θέματα δημόσιας υγείας και δημόσιας ασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες που διαβούν.

Ενώ, ο “ανύπαρκτος” Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής συνεχίζει να κάνει αυτό που κάνει  καλύτερα, … να σιωπά και να κρύβεται.  

Για μία φορά στη ζωή τους οι κύριοι της Κυβέρνησης ας φερθούν υπεύθυνα κι ας λάβουν υπόψη τους την ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού που έχει καταθέσει εδώ και καιρό η Ν.Δ.».


Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση