28.1.2022 12:31

Οικονόμου για πρόταση μομφής: Αντιφατική η στάση Ανδρουλάκη

Εκλογές το 2023

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακούσει ο ελληνικός λαός όλα όσα πρέπει να ειπωθούν για το τι συνέβη στη χώρα τα 2,5 χρόνια σε όλους τους τομείς, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τη συζήτηση που ξεκινάει σήμερα το απόγευμα στη Βουλή επί της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας το στην τηλεόραση του Σκάϊ ανέφερε ότι στη Βουλή η κυβέρνηση θα παρουσιάσει όλα όσα έγιναν για την Υγεία, την Παιδεία, για το εισόδημα, τις επενδύσεις, για μια σειρά ζητημάτων καθημερινότητας των ανθρώπων και συνολικά το κυβερνητικό έργο.

«Προχωράμε με επιτυχίες και αδυναμίες, δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Έχουμε το θάρρος να λέμε τι δεν πήγε καλά και να προσπαθούμε να το βελτιώσουμε» είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Αντιμετωπίσαμε αλλεπάλληλες και πρωτόγνωρες κρίσεις αυτά τα 2,5 χρόνια. Θα συζητηθεί και αυτό, και οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Η πρόταση δυσπιστίας έγινε εξαιτίας της εντεινόμενης απαξίωσης και φθοράς του κ. Τσίπρα ο οποίος βλέπει να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια του».

Όλοι οι υπουργοί στηρίζονται από τον πρωθυπουργό

Αναφερόμενος στη στάση του κ. Ανδρουλάκη την χαρακτήρισε αντιφατική και πρόσθεσε ότι «είναι ένας ευγενής άνθρωπος που δεν έχει την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά όπως είπε προσεγγίζει τα προβλήματα  «χωρίς ρεαλισμό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι όλοι οι υπουργοί στηρίζονται από τον πρωθυπουργό, ενώ σημείωσε αναφερόμενος στην πρόσφατη κακοκαιρία, ότι «δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού. Μέτρο μας είναι οι ανάγκες του κόσμου. Αναγνωρίσαμε ότι δεν φτάσαμε ακόμη στο επίπεδο που θέλαμε να φτάσουμε. Υπάρχει ανάγκη καλύτερου συντονισμού του κράτους. Έχουν γίνει αρκετά κατά τα τελευταία 2,5 χρόνια αλλά θέλουμε ακόμη δουλειά».

Το ζητούμενο δεν είναι το πινγκ πονγκ ευθυνών

Αναφερόμενος στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και στο εάν έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού είπε:

«Όποιος είναι υπουργός έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού. Η προτεραιότητα μας είναι πως θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Το ζητούμενο δεν είναι το πινγκ πονγκ ευθυνών αλλά να φτάσουμε σε επίπεδο ικανό να διαχειριζόμαστε με επάρκεια κρίσεις. Οφείλουμε να έχουμε αίσθηση του μέτρου. Παντού υπάρχουν ευθύνες αλλά και αντικειμενικοί λόγοι για το τι συμβαίνει. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού».

Αποζημιώσεις

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στην αποζημίωση των 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν, είπε ότι αυτό το ποσό είναι ανεξάρτητο από τις υποχρεώσεις της Αττικής Οδού εάν προσφύγουν κάποιοι στη Δικαιοσύνη.

Για τους αποκλεισμένους στους δρόμους, όπως έγινε στην Κατεχάκη, ο κ. Οικονόμου είπε ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νομικό οπλοστάσιο που υπάρχει ενώ τόνισε ότι για όσους δεν είχαν ρεύμα ο ΔΕΔΗΕ θα προβεί σε ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα σχετικά με την δημιουργία μηχανισμού αυτόματων αποζημιώσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η κυβέρνηση στηρίζει τα νοικοκυριά καλύπτοντας το 70-90% της αύξησης στο ρεύμα μέχρι τις 300 κιλοβατώρες, ενώ είπε ότι θα υπάρξει ανάλογη στήριξη και στις επιχειρήσεις.

Τέλος ερωτώμενος για πιθανές πρόωρες εκλογές ο κ. Οικονόμου είπε ότι «εκλογική χρονιά είναι το 2023».

Πηγή: in.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ