16.2.2022 7:43

ΝΟΔΕ Χίου: "ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να αφήσουν την Ε.Μ.Χ. μακριά από πολιτικά παιχνίδια"

Να αφήσουν την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου μακριά από πολιτικά παιχνίδια, καλεί με ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ Χίου. 

Αναλυτικά αναφέρει:

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η στείρα αντιπολίτευση και οι παρωπίδες κάποιων φέρνουν στο επίκεντρο την παραδειγματική λειτουργία φορέων και οργανισμών του νησιού μας.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας για την ΕΜX: 

1.Η δυνατότητα πρόβλεψης στο καταστατικό Αναγκαστικού Συνεταιρισμού της εγγραφής σε αυτόν  μελών-επενδυτών ήταν  θεσμοθετημένη  ήδη, από  το 2016, με τον Νόμο 4384 του ΣΥΡΙΖΑ.

2.Ο Νόμος 4673/2020 διατήρησε  τη δυνατότητα πρόβλεψης στο καταστατικό της εγγραφής στον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό μελών-επενδυτών και ορίζει ότι, εφόσον υπάρχει στο καταστατικό σχετική πρόβλεψη,  τότε τα μέλη επενδυτές δύνανται να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του Α.Σ. με δικαίωμα ψήφου, προκειμένου όμως  να μην αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του ΑΣ, τα μέλη-επενδυτές δεν μπορούν να κατέχουν συνολικό αριθμό ψήφων που να υπερβαίνει το 35% του συνολικού αριθμού των ψήφων που διαθέτουν τα μέλη του  Α.Σ. Το ισχύον  καταστατικό της Ε.Μ.Χ.,  που έχει  ήδη προσαρμοστεί στις διατάξεις του Νόμου 4673/2020 και έχει εγκριθεί από την εποπτεύουσα αρχή, δεν προβλέπει την εγγραφή μελών-επενδυτών.

3.Καθώς τον Μάρτιο λήγει η διετής προθεσμία που είχε τεθεί από τον Νόμο για την προσαρμογή των καταστατικών των Α.Σ. στις διατάξεις του  Νόμου 4373/2020 , έχει ξεκινήσει η διαδικασία προσαρμογής και  των καταστατικών  των πρωτοβάθμιων αναγκαστικών συνεταιρισμών. Στο προτεινόμενο προς ψήφιση καταστατικό δεν υπάρχει πρόβλεψη για εγγραφή μελών-επενδυτών. 

Καλούμε τον κ. Μιχαηλίδη και το ΚΚΕ Χίου να αφήσουν το διαμάντι της Χίου έξω από την άγονη αντιπαράθεση και τον κομματισμό. Δεν είναι "κουκιά" αυτά με τα οποία παίζουν, αλλά το μέλλον του νησιού μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ