2.5.2023 7:20

ΚΚΕ Χίου - Μαζική και δυναμική Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και πορεία

 Με μαζική και δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο από φορείς και σωματεία τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά, μετά από κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Παναγιώτης Νικήτας, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ, ενώ χαιρέτισε η Νικολέττα Γωνιάδη, εκ μέρους του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Χίου.

Η φετινή εργατική πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες που οι εργάτες σε πολλές χώρες του κόσμου ξεσηκώνονται, απεργούν και κινητοποιούνται. Σε συνθήκες πρωτοφανούς μαζικότητας, γιατί έρχονται αντιμέτωποι με τα ίδια αδιέξοδα που βιώνουμε και εμείς.

Στις ομιλίες αναδείχθηκε η ανάγκη για την οργάνωση και τη συνέχιση της πάλης ενάντια στην ακρίβεια, τη φτώχεια, τους χαμηλούς μισθούς, την ανασφάλεια, τις άθλιες εργασιακές συνθήκες και συνολικά την πολιτική που υπηρετεί το κέρδος των λίγων σε βάρος της ζωής των πολλών. Καμία κυβέρνηση, σε καμία χώρα της Ευρώπης, του κόσμου ολοκλήρου, ό,τι σχήμα και αν έχει, δεν έχει στην προτεραιότητα της τα συμφέροντα του λαού, αλλά πως θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, του μεγάλου κεφαλαίου.

Ακολούθησε πορεία προς την παραλία η οποία κατέληξε στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης όπου κατατέθηκαν λουλούδια και ακούστηκε η Διεθνής, ο ύμνος της παγκόσμιας εργατικής τάξης, σύμβολο του αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ