30.9.2021 15:04

«Χίος Μπροστά»: Χρυσό βραβείο αστοχιών και αδιαφάνειας για τη Δημοτική Αρχή (ΒΙΝΤΕΟ)

Την πλήρη αντίθεσή του στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη ως προς την κάλυψη των εργασιακών κενών σε υπηρεσίες του Δήμο, κατέθεσε μέσα από παρέμβασή του ο Επικεφαλής του συνδυασμού "Χίος Μπροστά" Γιάννης Καραβασίλης. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Καραβασίλης αναφέρθηκε σε  προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να χρησιμοποιήσει ως πρόφαση την υποστελέχωση του Τμήματος Πληροφορικής με μοναδικό σκοπό να εκχωρηθούν οι λειτουργίες σε ιδιώτες.

«Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει ένα πογκρόμ μετακινήσεων και εκφοβισμού των υπαλλήλων με σκοπό να δημιουργήσει τεχνητά την εντύπωση ότι είναι υποστελεχωμένες οι υπηρεσίες» δήλωσε ο κ. Καραβασίλης.

Παρακάτω  η ανακοίνωση της παράταξης «Χίος Μπροστά»:

"Σήμερα ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Δήμο Χίου, αποκάλυψε ότι ο κ. Δήμαρχος απείλησε τους εργαζόμενους στο τμήμα πληροφορικής του Δήμου με μετακίνηση σε άλλες υπηρεσίες προκειμένου να εκχωρηθούν οι λειτουργίες του σε ιδιώτες. Η πρόφαση είναι για άλλη μία φορά η έλλειψη προσωπικού. Η Δημοτική αρχή του κ. Κάρμαντζη επιχειρεί να διαλύσει την υπηρεσία που αφενός στη σύγχρονη εποχή είναι κομβική για τη λειτουργία του Δήμου και αφετέρου είχε σημαντική συμβολή στην βράβευση του Δήμου με χρυσό βραβείο το 2018 στο διαγωνισμό Best City Awards!

Η συμπεριφορά αυτή της Δημοτικής Αρχής κ. Κάρμαντζη δεν αποτελεί έκπληξη καθώς το μόνο που έχει μάθει από πληροφορική είναι τα κατευθυνόμενα likes σε ανακοινώσεις της και οι ανούσιες αυτοφωτογραφήσεις.

Άλλωστε το «βιογραφικό» της είναι γεμάτο από παρόμοια περιστατικά από την αρχή της θητείας της, όταν επιχείρησε να μην γίνεται απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι γνωστή επίσης η παράνομη εμμονή τους να μην εφαρμόζουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διαφάνεια, στην οποία η υπηρεσία πληροφορικής μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά. Δεκάδες ακόμη παρόμοια «περιστατικά» έχουν καταγράψει στην τακτική τους, από τα οποία σταχυολογούμε μόνο ορισμένα:

Άρνηση για μεγαλύτερη μείωση των ανταποδοτικών τελών και παράνομη είσπραξη 500.000 € περίπου παραπάνω από τα χρήματα των δημοτών .

Άρνηση ακόμη και στην πανεύκολη και προφανή θεραπεία του προβλήματος που δημιούργησαν με την ανικανότητά τους, με την μείωση των συντελεστών λύση που τους έχουμε προτείνει εδώ και πολύ καιρό .

Πλήρης καθυπόταξη στις επιθυμίες του κ. Υπουργού Μετανάστευσης για δημιουργία υπερδομής στη Χίο, σε αντίθεση με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σημαντική αργοπορία στο θέμα των ναυαγοσωστών με αποτέλεσμα ο Δήμος να καλείται να καταβάλει πρόστιμα 100.000 ευρώ.

Εμμονή για δημιουργία με όρους αδιαφάνειας του ΑΟΤΑ και απειλές για «ενοικίαση» προσωπικού από κάποιον άλλο ΑΟΤΑ κατά παράβαση της νομιμότητας. Αδιαφανείς προσλήψεις ημετέρων και κατασπατάληση των χρημάτων που διατέθηκαν στο Δήμο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Πλέον όχι μόνο δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε καθεστώς έστω και της ελάχιστης διαφάνειας , καθώς ακόμη και σε διαγωνιστικές διαδικασίες παραλείπουν νομοθετημένες υποχρεώσεις δημοσιότητας με αποτέλεσμα να ακυρώνονται διαγωνισμοί, όπως πρόσφατα έγινε για το γήπεδο του Αγ. Γιώργη Συκούση».

Οι αστείες μόνιμες δικαιολογίες «φταίνε οι άλλοι» , έχουν πλέον σκουριάσει . Αποκαλύπτεται καθημερινά, πλέον, η ανικανότητα και ο αυταρχισμός της Δημοτικής Αρχής κ. Κάρμαντζη.

Αποκαλύπτεται το μηδενικό της έργο και η ικανότητά της να γκρεμίζει και να απειλεί. Είναι η δημοτική αρχή που επάξια παίρνει το χρυσό βραβείο της αδιαφάνειας, της ευνοιοκρατίας και της ανικανότητας".

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ