26.6.2022 10:33

Καθαρίζει ο Μηταράκης για λογαριασμό του Δήμου Χίου

Έδωσε 12 εκ. ευρώ μέσα σε 2 χρόνια από το Ταμείο Αλληλεγγύης !

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, εγκρίθηκαν από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου επιπλέον χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 2,76 εκ. ευρώ σε 4 οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α` βαθμού, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ειδικότερα, θα διατεθεί το ποσό του 1.600.000€ στον Δήμο Χίου για την ανακατασκευή του 3ου Γυμνασίου Χίου και την υλοποίηση των αναγκαίων επισκευαστικών εργασιών.

Ο κ. Μηταράκης παραχώρησε, το Σάββατο, μαζί με τον Δήμαρχο Χίου,   Σταμάτη Κάρμαντζη, συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου και αναφέρθηκε αναλυτικά στο προαναφερθέν έργο.

Συγκεριμένα, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι “η Κυβέρνηση έθεσε εξαρχής ως στόχους τη μείωση των ροών, αλλά και των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Συνεπώς, από το 2019 πληρώνουμε ανταποδοτικά τέλη στους Δήμους, όπου και λειτουργούν δομές φιλοξενίας. Μονιμοποιήσαμε το νησιωτικό ΦΠΑ στα 5 νησιά που σηκώνουν το βάρος του Μεταναστευτικού”, συμπληρώνοντας πως “δημιουργήσαμε το Ταμείο Αλληλεγγύης για να χρηματοδοτήσει έργα στις περιοχές που επλήγησαν από το μεταναστευτικό. Αυτά τα λεφτά δεν είναι αντάλλαγμα, αλλά αποζημίωση για τις επίπτωσης μίας κρίσης που επηρέασε δυσανάλογα από το 2015 έως τις αρχές του 2020 τα νησιά του Αιγαίου”.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε εμφατικά ότι η Χίος έχει, τα τελευταία 2,5 χρόνια, λάβει -με τη μορφή ανταποδοτικών τελών και επιχορηγήσεων του Ταμείου Αλληλεγγύης- συνολικά 12 εκ. ευρώ. Ειδικότερα, 4,7 εκ. ευρώ έχουν δοθεί ως ανταποδοτικά τέλη και αποζημιώσεις στο Δήμο Χίου και συνολικά έχουν ενταχθεί έργα 7,3 εκ. Ευρώ στο Ταμείο Αλληλεγγύης. Η ανακατασκευή του 3ου Γυμνάσιο είναι ένα εμβληματικό έργο που ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσει μέσα στο 2022” και προσέθεσε πως “αυτά τα 12 εκ. ευρώ που δόθηκαν είναι επιπλέον δεκάδων εκατομμυρίων που έχουν δοθεί από συναρμόδια υπουργεία για την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου Χίου, για την ανακατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Χίου, όπου η σύμβαση θα υπογράφει μέσα στο καλοκαίρι και μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου θα αρχίσει η υλοποίηση του έργου. Επιπλέον κονδύλια έχουν δοθεί για το Νέο Δικαστικό Μέγαρο και για το Φράγμα Κόρης Γεφύρι”.

¨Η Χίος είναι ένα νησί με ιστορία και μεγάλες δυνατότητες. Πολλές φορές, όμως, εγκλωβίστηκε στη μιζέρια και τη μικροπολιτική. Σήμερα, ενώνουμε δυνάμεις και δημιουργούμε μία Χίο αντάξια της ιστορίας της, της προοπτικής της και των ανθρώπων της".

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ