26.4.2017 17:36

Η δημιουργία πολυτεχνικής σχολής στο επίκεντρο συναντήσεων του Α. Μιχαηλίδη

Συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες για θέματα που απασχολούν τη Χίο είχε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Παντή. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν στη χρηματοδότηση του οικοτροφείου Οινουσσών, το αίτημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου για ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής, ζήτημα που σχετίζεται και με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης της Χίου, την έγκαιρη πλήρωση των κενών αναπληρωτών καθηγητών στα σχολεία της Χίου ενόψει της επόμενης σχολικής χρονιάς, την υποστελέχωση της Βιβλιοθήκης «Κοραής» και το ζήτημα της κατανομής μαθητών στα σχολεία του νησιού.

Επιπλέον, συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χαρίτση. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κορκολής, ο Δήμαρχος Χίου κ. Βουρνούς, η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Καλογήρου, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μηταράκης και εκ του Επιμελητηρίου Χίου ο κ. Περρής. Συζητήθηκαν προτάσεις και αναζητήθηκαν λύσεις για σειρά θεμάτων, με προεξάρχοντα αυτά του Ειδικού Αναπτυξιακού για το Β. Αιγαίο, του οποίου η ενεργοποίηση επίκειται, καθώς και της υποστήριξης των επιχειρήσεων από το Β. Αιγαίο κατά την υποβολή προτάσεων στα προγράμματα ΕΣΠΑ και τον Αναπτυξιακό νόμο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ