Πολιτική

1/12/17 11:18

τελ. ενημ.: 1/12/17 16:38

Η απάντηση που αξίζει στον Μουζάλα από έναν ανεξάρτητο

Η … πεπατημένη αντίδραση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, να φορτώσει την προσωπική αποτυχία της πολιτικής του στις ενέργειες προστασίας των νησιών από την τακτική εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, έχει γίνει πια αντιληπτή από το σύνολο του πολιτικού φάσματος. Ενδεικτική είναι η αντίδραση του ανεξάρτητου βουλευτή, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος, με μήνυμα του, απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στο νησιωτικό συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής την προσεχή Τρίτη.

« Η Ευρώπη μας έκανε αποθήκη μεταναστών και προσφύγων και εμείς οφείλουμε να μην κάνουμε το ίδιο στα νησιά μας. Μίλησα σήμερα με την περιφερειάρχη Β. Αιγαίου και τον δήμαρχο Λέσβου. Οι συνθήκες που επικρατούν αδιανόητες, δεν περιγράφονται με λόγια. Τέρμα τα λόγια. Ώρα να αναλάβουμε δράση. Την ερχόμενη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, αφήνουμε όλοι πληκτρολόγια και smartphones και μαζευόμαστε στη συγκέντρωση των νησιωτών μας στην πλατεία Κλαυθμώνος έξω από το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής. Για να αναγκάσουμε τους κρυπτόμενους υπουργούς να δώσουν λύσεις. Το χρωστάμε στους νησιώτες μας, το χρωστάμε στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες», αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Θεοχάρης.

Κρίσιμη η προετοιμασία

Η δυναμική της αντίδρασης στην πόρτα του Υπουργείου αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Κομβικό της σημείο θεωρείται η προεργασία, καθώς η διάθεση συμμετοχής από την παροικία των νησιών στην Αττική είναι ευδιάκριτη, όμως σίγουρα απαιτεί την κατάλληλη οργάνωση για την μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση.

Ένα τέτοιο ρόλο οφείλουν τις υπολειπόμενες μέρες να διαδραματίσουν οι δημοτικές αρχές των νησιών, ενεργοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τα παροικιακά σωματεία. Η συμμετοχή εκπροσώπων των δήμων στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα δημιουργεί ένα επιπρόσθετο εμπόδιο, μήπως όμως αυτή την κρίσιμη στιγμή διαφορετικός έπρεπε να ήταν ο άξονας προτεραιοτήτων; 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση