3.1.2022 14:06

Γ. Καραβασίλης για την νέα δομή: «Να πάψει η προπαγάνδα να λέει ότι δεν προτείνουμε τίποτα»

Εθνικοί οι λόγοι που βρίσκουν αντίθετη την παράταξη «Χίος Μπροστά» στη δημιουργία δομής στο Θόλος

Τη θέση της παράταξης «Χίος Μπροστά» για την νέα δομή ξεκαθάρισε ο Επικεφαλής της παράταξης, Γ. Καραβασίλης, σε δηλώσεις του, επαναφέροντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απαντώντας παράλληλα στην κριτική που ασκεί η Δημοτική Αρχή στις αντιπολιτεύσεις.

Ο ίδιος ερωτώμενος σχετικά με το τι προτείνουν οι αντιπολιτεύσεις στο ζήτημα της χωροθέτησης και του αριθμού των ωφελούμενων δήλωσε:

«Λέμε «ναι» σε μια υπηρεσία η οποία θα καταγράφει και θα ταυτοποιεί τους πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται στο νησί αλλά μέχρι εκεί. Δεν είμαστε αντίθετοι στην εύρεση λύσης και ας πάψει η προπαγάνδα να λέει ότι δεν προτείνουμε τίποτα».

Προϋπόθεση για να ανοίξει και πάλι ένας διάλογος για τη χωροθέτηση μιας δομής 500 ατόμων αποτελεί για τον κ. Καραβασίλη η νομοθετική δέσμευση της Κυβέρνησης ότι θα πραγματοποιούνται εργασίες που αφορούν μόνο την ταυτοποίηση και την καταγραφή.

«Σε απόλυτο πανικό ο Δήμαρχος, Στ. Κάρμαντζης» - Γ. Καραβασίλης 

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις φωτογραφίες που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος, Στ. Κάρμαντζης χαρακτηρίζοντας την επικοινωνιακή στρατηγική του ως «προπαγάνδα»:

«Είχε φωτογραφίες από την Μόρια, το λιμάνι του Πειραιά και έλεγε ότι αυτές οι φωτογραφίες είναι πραγματικές και είναι από την πλατεία της Χίου, αυτό δείχνει ότι είναι σε απόλυτο πανικό».

Μάλιστα ο κ. Καραβασίλης,  ισχυρίστηκε ότι τα σχέδια της Κυβέρνησης θα οδηγήσουν στις ίδιες καταστάσεις λόγω του μεγέθους και των υπηρεσιών που θα παρέχει στο μέλλον η νέα δομή:

«Μια δομή, η οποία θα εξετάζει το άσυλο α’ βαθμού και β’ βαθμού σημαίνει αυτόματα πολύμηνο εγκλωβισμό γιατί οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, πολύμηνες άρα ευνοούν τον εγκλωβισμό».

Ένα άλλο στοιχείο που βρίσκει αντίθετη την παράταξη «Χίος Μπροστά» είναι και η δημιουργία  Προ.Κε.Κ.Α. :

«Προ.Κε.Κ.Α., σημαίνει στην ουσία φυλακή. Εκεί κλείνονται για να επιστρέψουν μόνο για 90 ημέρες, αυτό λέει η νομοθεσία. Επιστροφές ξέρουμε ότι δεν γίνονται. Η Τουρκία δεν δέχεται τις επιστροφές και αυτή είναι που ρυθμίζει τις ροές».

Μάλιστα στην αναφορά του στο Προ.Κε.Κ.Α. επανέφερε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία ήταν σύμφωνη η Δημοτική Αρχή ότι δεν αποδέχεται την εξέταση ασύλου και το ΠΡΟΚΕΚΑ.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο νέο μεταναστευτικό σύμφωνο χαρακτηρίζοντας το καταστροφικό καθώς σύμφωνα με τον κ. Καραβασίλη «οποιοσδήποτε πρόσφυγας έχει λάβει άσυλο και πάει σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης και συλληφθεί από κάποια υπηρεσία είναι υποχρεωμένος να γυρίσει στο σημείο εισόδου δηλαδή στα νησιά μας».

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να πάρουν θέση για εθνικούς λόγους. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ