3.1.2024 16:00

Έρχεται ανασχηματισμός στην κυβέρνηση – Ποιοι αναμένεται να αλλάξουν υπουργείο

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αλλαγές είναι πιθανόν να ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες

Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, τις τελευταίες ώρες.

Όπως διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές, πρόκειται για «διορθωτικές κινήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω» και αφορούν τομείς στους οποίους ο πρωθυπουργός έχει εντοπίσει δυσλειτουργίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιωάννης Μπούγας, πρώην γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, θα αναλάβει το υπουργείο Εργασίας στη θέση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος θα μετακινηθεί στο υπουργείο Υγείας στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πηγές, η θέση του υπουργού Εργασίας, αρχικά, προτάθηκε στον Κώστα Τσιάρα, ο οποίος, όμως, δεν δέχτηκε.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι κυκλοφορούν σενάρια που αναφέρουν ότι ο Θεόδωρος Ρουσσόπουλος θα είναι ο νέος υπουργός Εργασίας, τα οποία όμως δεν είναι πιθανά, δεδομένου ότι ο κ. Ρουσσόπουλος αναμένεται να αναλάβει πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο επίκεντρο των αλλαγών το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όλα δείχνουν πως θα επιστρέψει σε ένα χώρο που γνωρίζει καλά, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του Γιάννη Οικονόμου, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πιθανό να αντικατασταθεί και ο αρμόδιος υφυπουργός, Κώστας Κατσαφάδος.

Ο Παύλος Μαρινάκης θα αναλάβει υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και θα παραμείνει στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ αλλαγές αναμένονται και σε επίπεδο υφυπουργών.

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεχτεί εδώ και καιρό εισηγήσεις για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, με αφορμή διάφορες αρρυθμίες που έχουν παρατηρηθεί σε υπουργεία, αλλά και ορισμένα δημόσια «φάουλ» υπουργών.

Και παρότι ο πρωθυπουργός δεν αρέσκεται στις συχνές αλλαγές, όπως φάνηκε και από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αυτή τη φορά, οι πληροφορίες λένε ότι ήταν θετικός στο να προχωρήσει σε συγκεκριμένες «διορθωτικές» κινήσεις, καθώς η αλήθεια είναι πως η νέα του θητεία δεν ξεκίνησε με «το δεξί»…

Πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να δοθεί ένα σήμα επανεκκίνησης της κυβέρνησης, για το 2024, ειδικά σε τομείς που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως αυτοί της υγείας, της ασφάλειας και των εργασιακών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ