Πολιτική

21/9/17 11:11

τελ. ενημ.: 21/9/17 23:10

Αντρέα, αυτοί δεν σκιάζονται το Μουζάλα

Εξ’ οικείων έρχεται η ανάδειξη των ευθυνών για την κατάσταση από το προσφυγικό στα νησιά. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Πάλλης μάλιστα από τη Λέσβο, κατηγορούν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για υπέρβαση χωρητικότητας των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ζητούν να ληφθούν μέτρα.

«Δυο μήνες μας χωρίζουν από το χειμώνα, οπότε οι ανάγκες των φιλοξενούμενων ανθρώπων πολλαπλασιάζονται και η αγωνία κατοίκων και εμπλεκόμενων φορέων είναι έκδηλη για το βαθμό ετοιμότητας και ανταπόκρισης των αρμόδιων Υπουργείων. Πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακοί παράγοντες γνωρίζουν και έχουν δεσμευτεί για άμεσες ενέργειες» προσθέτουν οι Γιώργος Πάλλης και Γιώργος Ψυχογιός (βουλευτής Κορίνθου), κάνοντας λόγο «για σταθερά και ανησυχητικά επιδεινούμενη κατάσταση.»

Ο Ανδρ. Μιχαηλίδης, όμως, δεν είναι Γ. Πάλλης. Ο βουλευτής Χίου κατάπιε πριν μια εβδομάδα το τροπάριο Μουζάλα κι επέστρεψε στη Χίο με άδεια χέρια, ενώ και η μοναδική επίσημη δομή φιλοξενίας, η ΒΙΑΛ, αντιμετωπίζει παρόμοιες συνθήκες, με μετανάστες να κοιμούνται έξω από τις σκηνές.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση