29.4.2014 14:50

Γίνεται ξανά «Μακριά Στράτα»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΜΑΚΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ 18ο ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΙΔΕΡΟ

Βλέπουμε από τώρα κόσμο να περπατά στο πρώτο τμήμα της Μακριάς Στράτας, από το 18o (διασταύρωση προς Ανάβατο) έως και τον Άγιο Σίδερο του Πιτυούς και να χαίρεται το αποτέλεσμα των εργασιών αποκατάστασης και επισκευής του δρόμου που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες. Τα χρήματα της πρώτης φάσης του προγράμματος, 3.000 ευρώ περίπου, τα οποία διατέθηκαν από το Ίδρυμα των ευεργετών της  Βολισσιανής οικογένειας Κουγιούλη, έπιασαν τόπο.

Οι εργασίες

Μετά την εξασφάλιση των αδειών από την 3η ΕΒΑ και τη Διεύθυνση Δασών το Ίδρυμα ανέθεσε το έργο σε εργολαβικό συνεργείο που επέλεξε και ο δρόμος καθαρίστηκε με τις οδηγίες και την επίβλεψη του Γιώργου Χαλάτση, που δούλεψε αφιλοκερδώς. Οι υπάλληλοι του συνεργείου δούλεψαν χειρονακτικά κυρίως και τα μεγάλα βράχια  που είχαν πέσει από το 2.000, κατά τη διάρκεια του έργου διαπλάτυνσης του κεντρικού δρόμου Χίου – Βολισσού, απομακρύνθηκαν με ένα μικρό τσαπάκι.

Προληπτικά σε ορισμένα σημεία κατασκευάστηκαν μικρά πέτρινα τοιχία για να συγκρατούν πετρώματα που μπορεί να πέσουν και πάλι από τα πρανή των λόφων και τον υπερυψωμένο κεντρικό δρόμο Χίου – Βολισσού.                                 

Η διαδρομή πλέον είναι βατή και μπορεί να φιλοξενήσει τις ομάδες των περιπατητών, που το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν όλο και περισσότερο. Θα ακολουθήσουν η σήμανση της διαδρομής, η έκδοση φυλλαδίου και  η διάνοιξη του τελευταίου τμήματος του ίδιου δρόμου, από την Κατάβαση προς τη Βολισσό.

Περπάτημα

Τα αποτελέσματα της εργασίας διαπίστωσαν πρόσφατα μέλη του Ιδρύματος, που κάνουν τις διακοπές τους στη Βολισσό, περπατώντας το δρόμο μαζί με τους συντελεστές του αποτελέσματος.

 Η δωρεά κάλυψε και αυτό το κενό της πολιτείας η οποία από το 2.000 έως σήμερα δεν αποκατάστησε την καταστροφή που προκάλεσε η ίδια, επειδή πιθανά δεν έχει συνειδητοποιήσει την απόδοση του στον τομέα του περιβαλλοντικού περιπατητικού τουρισμού, αλλά και στο επίπεδο της προστασίας και παράδοσης στους απογόνους μας της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ