3.5.2023 17:08

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Σε πρόσφατο άρθρο του το μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Καρασούλης φαίνεται, σε πρώτη ανάγνωση, να επιχειρεί να ασκήσει ισόποση κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η, θεμιτή κατά τα άλλα, προεκλογική επιλογή μπορεί να κριθεί πολιτικά ότι εντάσσεται στην στρατηγική του ΠΑΣΟΚ να κρατάει με τη μεζούρα ίσες αποστάσεις από τα δύο κόμματα, καθιστώντας τελικά ασαφές το διακριτό πολιτικό του στίγμα.

Στη δεύτερη ανάγνωση, όμως, αποκαλύπτεται ότι κύρια στόχευση του αρθρογράφου είναι η επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή του, ότι δήθεν δεν ασκούν πραγματική κριτική στη ΝΔ και τον κ. Μηταράκη. Δεν έχει νόημα να απαριθμήσουμε τις δεκάδες παρεμβάσεις, εντός και εκτός Βουλής, του ΣΥΡΙΖΑ Χίου και του βουλευτή του απέναντι σε όλα τα ζητήματα που απασχόλησαν τα προηγούμενα χρόνια τους κατοίκους του νησιού, από τα προβλήματα στις δομές Υγείας, έως την προσπάθεια υπονόμευσης του συνεταιριστικού χαρακτήρα της ΕΜΧ.

Υπενθυμίζουμε, ενδεικτικά, τους προπηλακισμούς που δέχτηκε ο Α. Μιχαηλίδης από τα ΜΑΤ που έστειλε η κυβέρνηση της ΝΔ στο Αίπος, καθώς και το αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας λόγω της δίωξης που του ασκήθηκε για συμμετοχή του στη διαμαρτυρία πολιτών ενάντια στη δομή στο Θόλος. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι μέσα στην αίθουσα της Βουλής ο κ. Μηταράκης αποκάλεσε λίγο ή πολύ τον κ. Μιχαηλίδη πράκτορα ξένων δυνάμεων, επειδή του άσκησε κριτική για τη διαχείριση του προσφυγικού. Λίγο περίεργη αντίληψη περί πολιτικής αβρότητας, έχει ο κ. Καρασούλης…

Σε κάθε περίπτωση, καλή η φιλοδοξία και η αγωνία για την έδρα, αρκεί να εκδηλώνεται με όρους προγραμματικής και πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι λίγο σουρεαλιστικό να κατηγορεί για αναιμική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Δεξιάς μέλος της Νομαρχιακής που επέλεξε ακραιφνώς δεξιό για υποψήφιο βουλευτή του κόμματος….

Οι πολίτες της Χίου ξέρουν καλά ποιο κόμμα και ποιο ψηφοδέλτιο αντιπροσωπεύει την πλατιά προοδευτική συμμαχία στο νησί ενάντια στη συντήρηση.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ