22.11.2022 19:43

Θέλουμε τα ΙΧ στην καρδιά της πόλης;

Για να μην παρανοηθεί. Η συμφωνία μίσθωσης 7,5 στρεμμάτων από το Χωρέμικο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ένας τόσο μεγάλος αδόμητος χώρος στην καρδιά της πρωτεύουσας επιτρέπει, με κατάλληλη κατάθεση ιδεών, να ανατρέψεις όλη τη σημερινή πνιγηρή της εικόνα. 

Η κατεύθυνση, πάντως, μετατροπής του στο μεγαλύτερο χώρο στάθμευσης της πρωτεύουσας φαινομενικά δείχνει να απαντά στο ερώτημα πού παρκάρω κοντά στην κεντρική αγορά, ταυτόχρονα όμως οδηγεί μεγάλο μέρος των οχημάτων στο σημείο το οποίο είναι αναγκαίο να αποφύγουμε. Η κατάληξη του οχήματος στο κέντρο φορτίζει κυκλοφοριακά τους ήδη στενούς παράδρομους της αγοράς κι ενώ δείχνει να λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα ενισχύει ένα άλλο. 

Υπάρχει λύση; Έχει ακουστεί επανειλημμένα, δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ ολιστικά. Πολλαπλάσιοι, μικροί ή μεγάλοι, χώροι στάθμευσης συνδεδεμένοι με τακτική και συνεπή αστική, δημοτική ή και συνδυασμό και των δυο μορφών συγκοινωνία. Αν ο κυκλοφοριακός φόρτος από το βορά ή το νότο σταματήσει στις παρυφές της πόλης, με δυνατότητα στον οδηγό και το συνοδηγό να μεταφερθούν γρήγορα κι εύκολα στο κέντρο, η πόλη αναπνέει. 

Μια συνολική κυκλοφοριακή πολιτική θα αλλάξει την εικόνα του κέντρου. Κι αυτή δεν συμβαδίζει με την πρόθεση εγκατάστασης στην καρδιά του του μεγαλύτερου χώρου στάθμευσης στη Χίο, αντίθετη και με τις βασικές κατευθύνσεις του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας την οποία υποτίθεται ότι ακολουθεί ο Δήμος Χίου. 

Ήρθε η στιγμή να εμπιστευτούμε τις στρατηγικές μελέτες που οι ίδιοι πληρώνουμε. Στο μείζον κυκλοφοριακό πρόβλημα ας γίνει η αρχή.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ