2.11.2020 6:15

Φυσάει «Ούριος» άνεμος

Ο «Υπουργός» μας έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο εναντίωσης και επιθετικότητας στη δημοκρατική έκφραση του λαού και των φορέων της Χίου.

Δεν έχω αναφερθεί ξανά προσωπικά στον Κ.Μηταράκη ωστόσο οι δηλώσεις του που μόνο εντείνουν την ένταση και καμία λύση δεν προσφέρουν με αναγκάζουν να το κάνω. Η εναντίωση είναι σε καθαρά επίπεδο δράσεων, όχι πολιτικό ούτε προσωπικό. Κάνεις μας δεν έχει δικαίωμα άλλωστε να κρίνει προσωπικότητες.

Το παραμύθι με τις μειώσεις των ροών καθώς και ο αριθμός της ΒΙΑΛ που ευαγγελίζεται συνεχώς, ως απόδειξη της παραγωγικής δουλειάς του είναι απολύτως παραπλανητικές.

Οι ροές δεν έχουν μειωθεί αλλά έχουν ανασταλεί κυρίως λόγω του COVID-19 και επειδή ο Σουλτάνος απλά δεν τους στέλνει εδώ με βάρκες για τους δικούς του λόγους. Οι λόγοι είναι προφανείς. Χρησιμοποιεί άλλα όπλα πίεσης. Όποτε θελήσει να τους ξαναστείλει θα φτάσουμε τα προηγούμενα νούμερα πάρα πολύ γρήγορα. Καμία ροή δεν έχει μειωθεί και ας σταματήσει ο Υπουργός το παραμύθι επιτέλους. Και αν μειώθηκαν αποτελεί ένα τυχαίο γεγονός που απλά το εργαλειοποιεί.

Όσο για την περιβόητη αποσυμφόρηση αυτό κι αν είναι κοροϊδία. Εάν είμασταν ένα αυτόνομο νησί ναι θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι ΑΛΛΑ δεν είμαστε. Ελληνικότατο έδαφος αποτελούμε και το να τους στέλνει στην Ηπειρωτική Ελλάδα δεν μειώνει την εθνική μας αναλογία.

Σημειωτέον δεν ξέρουμε και που ακριβώς πηγαίνουν. Εάν οι μισοί που απέμειναν είναι 3.500, δηλαδή το 7% του πληθυσμού με μέσους όρους ηλικίας σαφώς χαμηλότερους από το μόνιμο πληθυσμό και αυτό το λέμε επιτυχία ζήτω που καήκαμε.

Ξέχασε γρήγορα ο Υπουργός το ξύλο στους Χιώτες που έπεσε με δικές του σαφέστατες εντολές. Εκεί γιατί δεν κάλεσε τους φορείς για διάλογο; Και αν ήθελε να επιβάλει την τάξη γιατί δεν ήρθε εδω να το κάνει τότε αλλά μας τα μίλησε από τα ξενοδοχεία; Να μας ζητήσει ο Υπουργός να του πούμε εκτός από την αποσυμφόρηση που γίνεται από τον προσφυγικό πληθυσμό γίνεται αποσυμφόρηση και από τον ντόπιο...
Να δούμε και εκεί τους αριθμούς και να κάνουμε αποτίμηση του έργου.

Όσο για το πολύπαθο Χαλκειός που το βάζει στη μέση με δήθεν αγάπη για τους Χαλκούσους αυτό κι αν είναι απαράδεκτο. Κύριε Υπουργέ εμείς το Χαλκειός το ξέρουμε πολύ πριν μάθετε εσείς ότι έχετε καταγωγή από τη Χίο... Αλίμονο αν χωριστούμε στη μέση.

Το Χαλκειός είναι κομμάτι του νησιού και το νησί δεν θέλει κανέναν να παραμείνει εδώ. Θέλει να μείνουν εδώ οι Χιώτες. Εργαλειοποείται απροκάλυπτα το Χαλκειός και εμείς το καταπίνουμε αμάσητο. Αποζημιώσεις και λεφτά και κόντρα λεφτά για να κάνουν υπομονή.

Ο Υπουργός είναι απών αλλά πιο απούσα νομίζω ότι αρχίζει να γίνεται η τοπική αρχή παρά τις φιλότιμες προσπάθειες.
Κύριοι γυρίστε κοντά στο λαό της Χίου και ακούστε τον.

Ο Χιώτης δεν είναι ούριος και ούτε «ούριος» ο άνεμος σας...

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ