13.9.2020 9:36

Όχι άλλο τσιμέντο, φωτάκια και άσφαλτο

Αυτό που αρνείται πεισματικά η κοινωνία να αποδεχτεί είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι ο εξισλαμισμός αλλά ο εγχώριος αφελληνισμός. Ο κίνδυνος των ξένων που έρχονται στη χώρα μας και ειδικά στα νησιά μας σαφέστατα και υφίστατο αλλά πρώτη αιτία είναι ότι ξεχάσαμε να είμαστε και Έλληνες και Χιώτες. Ο «εχθρός» έρχεται όταν του αφήνεις περιθώρια να έρθει.

Ο «εχθρός» σε αλλοιώνει όταν του αφήνεις περιθώρια να αλλοιωθείς. Εξισλαμίζεσαι όταν αδυνατείς να ενισχύσεις τον Ελληνισμό σου. Είσαι αδύναμος όταν οι «αρχόντοι» σου δε σε εμπνέουν και δε σου δίνουν κουράγιο. Όλα μα όλα αυτά τα έχουμε επιτρέψει από χρόνια τώρα! Εικόνα τους είμαστε! Εικόνα που τη δημιουργήσαμε, την υπηρετούμε και την επιλέγουμε...

Θα ήθελα πάρα πολύ να ήξερα με αριθμούς πραγματικούς σε ποιους τομείς αναπτύχθηκε η Χίος. Πόσες θέσεις εργασίας δημιούργησε. Πόσο αυξήθηκε το παραγόμενο προϊόν της και η εμπορική της δραστηριότητα. Δεν υπάρχει καμία σαφής απάντηση. Πραγματική απάντηση. Και μετά απορούμε γιατί ο πρόσφυγας-μετανάστηςτρομοκράτης ή οτιδήποτε άλλο όνομα σκεφτούμε έρχεται στη Χίο.

Έρχεται γιατί μπορεί. Γιατί του λέμε εμείς οι ίδιοι έλα. Σε ένα ανεπτυγμένο τόπο δε θα πάταγε κανείς! Μήπως κάτι ήξερε ο Κοραής που έλεγε ότι χωρίς μόρφωση δε θα σταθεί η επανάσταση; Γιατί από την ιστορία του τόπου μας δεν έχουμε Ιδέα! Και εγώ μαζί...!

Γιατί κάνουμε master plans για τσιμέντα αλλά όχι για ανθρώπους. Γιατί θεωρούμε ανάπτυξη να ανοίξει μια ακόμα καφετέρια. Γιατί τα παραγόμενα εισοδήματα είναι γύρω γύρω θάλασσα... Γιατί δυο φωτάκια θεωρούνται αλλαγή.

Γιατί καμία ελληνικότητα του τόπου δεν ενισχύεται για να μην αφήνει περιθώρια στον κάθε ΕρντοGun να την αμφισβητεί. Γιατί για τον Ξενάκη μιλάει ένας Κιτσίκης αλλά αν ρωτήσετε ένα Χιώτη ούτε που θα καταλάβει ποιος είναι ο Ξενάκης!! Κανένας Δήμαρχος, Νομάρχης, Βουλευτής δε φταίει.

Εικόνα μας είναι... Πρέπει να καταλάβουμε πως αν δεν απαιτήσουμε τότε θα επαιτήσουμε...! Να γίνει έργο παραγωγικό άμεσα! Όχι άλλο τσιμέντο, φωτάκια και άσφαλτος...! Εικόνα τους Είμαστε !

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ