8.10.2015 11:11

Νεότητα

Πρόσφατα γιορτάστηκε η ημέρα της τρίτης ηλικίας. Και μια που η ψυχή, όπως λέει η λαϊκή σοφία, ποτέ δεν γερνάει, σας παραθέτω ένα κείμενο του Μακάρθουρ Ντάγκλας για την ηλικία:

« Νεότητα, δεν είναι μόνο κάποια διάρκεια ζωής. Είναι κατάσταση ψυχής και πνεύματος.

Δεν χαρακτηρίζεται μόνο από φρέσκα μάγουλα, κόκκινα χείλια η ευλύγιστα γόνατα.

Είναι σκληρότητα θελήσεως, ποιότητα φαντασίας, δύναμη συγκινήσεων… Κανένας δεν γερνάει, μόνον επειδή έζησε έναν κάποιον αριθμό ετών. Οι άνθρωποι γερνούν εγκαταλείποντας τα ιδανικά τους…. Είσαι τόσο νέος, όσο και η πίστη σου, γέρος όσο οι αμφιβολίες σου, νέος όσο η αυτοπεποίθηση σου, γέρος όσο και οι φόβοι σου. Νέος όσο οι ελπίδες σου, γέρος όσο η απελπισία σου. Σε κεντρική θέση της κάθε καρδιάς υπάρχει ένας θάλαμος εγγραφών. Εφ’ όσον δέχεται μηνύματα ομορφιάς, ελπίδας, χαράς και θάρρους, είσαι ακόμη νέος. Όταν πέσουν τα σύρματα και η καρδιά σου καλυφθεί από τα χιόνια της απαισιοδοξίας και τον πάγο του κυνισμού, τότε και μόνον τότε, έχεις πια γεράσει».

ΝΤΑΓΚΛΑΣ ΜΑΚΑΡΘΟΥΡ

Αμερικανός στρατηγός                     

Ας φροντίσουμε λοιπόν να βρίσκουμε αφορμές και μέσα, για να διατηρούμε την πίστη μας, την αυτοπεποίθηση μας, την ελπίδα μας! για να βλέπουμε και να χαιρόμαστε την ομορφιά, τη ζωή και να εκδηλώνουμε τον καλλίτερο εαυτό μας!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ