15.1.2019 9:48

Είθε να είναι στα χέρια του λαού το αύριο...

Τα ΜΜΕ είναι, αναμφίβολα, που σκηνοθετούν τα όσα σενάρια γράφονται από τα κόμματα και τους πολιτικούς στο σημερινό μας κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι και είναι εκείνα που μας τα παρουσιάζουν ανάλογα με τα κοινά συμφέροντα τους.

Αλλά...

Την ελεύθερη διακίνηση του "λόγου και των "ιδεών" επιτάσσει η Δημοκρατία.

Κι εμείς, που στην Δημοκρατία πιστεύουμε οπωσδήποτε- γιατί, παρά τα κάποια της μειονεκτήματα είναι η τελειότερη διακυβέρνηση που απέδειξε την υπεραξία της στο πέρασμα τόσων αιώνων κι από τότε που οι Έλληνες πρώτοι την επέλεξαν για να κυβερνώνται με την ισότητα και τον σεβασμό του ανθρώπου για τον άνθρωπο- πρέπει, αν και υποψιασμένοι πια και γνωρίζοντας καλά τα δικά μας δικαιώματα, να μάθουμε να προσλαμβάνουμε από τα ΜΜΕ τα καλά και συμφέροντά μας και να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι βγάζοντας τις χρωματιστές παρωπίδες που μας μοιράζουν τα κανάλια αλλά και τα κόμματα κατά περίπτωση.

Τα δικαιώματα όμως που απαιτούμαι από την Δημοκρατία να μας παρέχει, πρέπει, μετά από σοβαρούς προβληματισμούς και με το σοφό μέτρο που είναι άριστο να τα χρησιμοποιούμαι σωστά για να είμαστε δικαιωμένοι και δίκαιοι απέναντι στην συνείδησή μας αλλά και στον συνάνθρωπό μας που τα δικαιούται εξ’ ίσου.

Επειδή δε τα βασικά δικαιώματα του καθενός μας για την καλή και παραγωγική διαβίωσή μας, δηλαδή την εξασφάλιση της εργασίας μας, την ασφάλειά μας και της οικογένειάς μας τη στέγη και την ευημερία, τη δικαιοσύνη και την εφαρμογή της, την ελευθερία και υπεράσπισή της, την υγεία και την προάσπισή της, την ορθή πεδία και την παροχή της κι όλα όσα ο κάθε πολιτισμένος λαός έκτισε με αγώνες αιματηρούς και τα καθιέρωσε με θυσίες γενεών, πρέπει να είναι απαιτητά κι αδιαφιλονίκητα από μας και να διεκδικούνται με σθένος και επιμονή ανυποχώρητη για να μην καταργούνται εν μια νυκτί από σφετεριστές, προδότες, αποστάτες, αργυρώνητους, άρπαγες και απολυταρχικούς άρχοντες, οι οποίοι, αυτό το υπέρτατο αγαθό της Δημοκρατίας το καπηλεύονται και το διαχειρίζονται δολερά, παρά τους όρκους τους να το υπηρετούν και παρά τις υποσχέσεις τους να το υπερασπίζουν κι εν τέλει μας το στερούν αδιάντροπα και εγκληματικά.

Ο λαός όμως, εμείς οι πολίτες δηλαδή, όσοι δικαιώθηκαν από τις αποφάσεις τους, αλλά κι όσοι έπεσαν έξω στις επιλογές τους, ενωμένοι τώρα και πάντα κι αδιάσπαστοι από χρώματα, τσιτάτα και προπατορικά αμαρτήματα, μόνο για τα συμφέροντα τα δικά μας και των συνανθρώπων μας να πασχίζουμε και να επιμένουμε, με μόνο τα όπλα και τα δικαιώματα που μας δίνει η Δημοκρατία του μονοιασμένου, κυρίαρχου και ισχυρού Λαού.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ