13.12.2019 19:25

«Ατυχής η δημιουργία δομής οπουδήποτε στο νησί»

Όσο συνεχίζουμε να εθελοτυφλούμε απέναντι στην κατάσταση των μαζικών μετακινήσεων πληθυσμών δε θα βρεθεί καμία λύση.

Έχει ειπωθεί πάρα πολλές φορές ότι το προσφυγικό δεν είναι θέμα τοπικής κοινωνίας και ούτε καν εθνικό θέμα. Είναι πρωτίστως Ευρωπαϊκό. Επομένως όλες οι άλλες κινήσεις που γίνονται όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα αλλά δημιουργούν εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να ενταθεί.

Η απόφαση να δημιουργηθεί η δομή είναι λάθος όχι μόνο λόγω ατυχέστατης τοποθεσίας αλλά οπουδήποτε και αν δημιουργούνταν στο νησί!

Αναλύω τεκμηριωμένα την άποψη μου:

  1. Μια μεγαλύτερη δομή ναι μεν ανακουφίζει το Χαλκειός αλλά στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δημιουργείται κι άλλος χώρος για να στοιβάξουμε το «εμπόρευμα». Και ας είμαστε σίγουροι ότι εμπόρευμα θα σταλεί είτε μας αρέσει είτε όχι. Και η δομή θα γεμίσει και δε θα μας φτάνει κιόλας και θα καλύψουμε και το 15 και το 16 και το 17 και το 18 και οι αριθμοί έτσι κι αλλιώς δεν έχουν τέλος.
  2. Ο Άγριος από τον Άγιο διαφέρουν μόνο ως προς ένα «ρ». Ποιος φυσιολογικός άνθρωπος θεωρεί την τοποθεσία αυτή κατάλληλη. Πως περιμένουμε να μην εξαγριωθούν οι άνθρωποι αυτοί όταν πραγματικά θα μένουν στο πουθενά, χωρίς καν σήμα κινητού, σε ένα βουνό που το χειμώνα το κρύο είναι πολύ, σε ένα μέρος δε μένει ούτε δέντρο! Και ας μην συνεχίσουμε το παραμύθι ότι είναι προαναχωρησιακό κέντρο και άρα θα μείνουν προσωρινά γιατί είναι πλέον ένα άθλιο ψέμα!!
  3. Επειδή τυγχάνει να είμαι οικονομολόγος, εάν σκεφτείται σε τι επίπεδο εκτοξεύονται τα έξοδα με αυτή την κίνηση καλό θα ήταν να μάθουμε πως θα καλυφθούν. Από το κόστος μεταφοράς στην πόλη μέχρι το κόστος θέρμανσης τους, μέχρι τη ζημιά που θα υποστεί όλο το φυσικό περιβάλλον από τη δομή αυτή.
  4. Δεν είμαστε σοβαροί και θαρραλέοι αποδεχόμενοι μια τέτοια δομή αλλά αποδεχόμενοι την αλήθεια. Άρα ή θα βάλουμε τους ανθρώπους αυτούς σε ένα πλοίο ή ένα αεροπλάνο να πάνε εκεί που πραγματικά θέλουν, ή ας πάρουμε την απόφαση να αφομοιωθούν από την κοινωνία μας ομαλά και όχι βίαια. Όλοι οι μεγάλοι πολιτισμοί δημιουργήθηκαν με αναγκαία συνθήκη μια μαζική μετακίνηση πληθυσμού. Ότι ακριβώς συμβαίνει και τώρα είτε μας αρέσει είτε όχι. Θα σκεφτούμε σοφά και έξυπνα ή θα σκεφτούμε σαν λαός αποχαυνωμένος.
  5. Θλίβομαι βαθύτατα ακούγοντας για ανταποδοτικά οφέλη. Αλισβερίσια κοινώς λεγόμενα. Διόρισε 10 πιτυανούς και όχι Βρονταδούσους και τη δέχομαι τη δομή. Αυτά είναι θλιβερά, αστεία και γελοία επιχειρήματα που πιστεύω οι δικοί μου συγχωριανοί δεν πρέπει να δεχτούν. Το λιγότερο ντροπή χρειάζεται μια τέτοια δήλωση. Το πάω με όποιον πληρώνει περισσότερα παραπέμπει σε άλλα πράγματα

Φίλοι αναγνώστες προσπαθώ όσο μπορώ να χρησιμοποιήσω γλώσσα ήρεμη και δομημένη. Ανοίξτε τα μάτια σας και αντιμετωπίστε την αλήθεια αν θέλετε να μη βιώσουμε καταστάσεις χειρότερες και βάλτε τους «άρχοντες» προ των ευθυνών τους αλλιώς σύντομα και τα δικά μας παιδιά θα ζουν σε ΠΡΟΚΕΚΑ αντίστοιχους σε κάποια αντίστοιχη Δυτική και Πολιτισμένη χώρα όπως η δική μας.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ