4.7.2017 13:26

Ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό: Δε θα δεχτούμε ξεροκόμματα για παντεσπάνι!

"Δεν κόβω εγώ τις συντάξεις (στην Ελλάδα)", δηλώνει το γεράκι της κερδοφορίας των πολυεθνικών, χερ Σόιμπλε, νίπτοντας τα ματωμένα... νύχια του, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά με καταφερτζίδικη κομψότητα οι ντόπιοι αστικοί του εταίροι συμβάλλουν στην απάλυνση των ακμών της αντιασφαλιστικής τους "μεταρρύθμισης", εμπαίζοντας ξεδιάντροπα τους πάντες: "Οι κατώτατες συντάξεις αυξήθηκαν"...."364.000 συντάξεις, μετρημένες, θα έχουν 48 ευρώ αύξηση", δηλώνει με καμάρι ο υφυπουργός Εργασίας.

Εν τω μεταξύ, με τούτου του είδους τις δηλώσεις, σάστισαν ακόμη κι εκείνοι που "ερευνούν" και «ερμηνεύουν» τα ανεξερεύνητα και ανερμήνευτα μέσα από τα χρυσοφόρα τηλεοπτικά κανάλια, διαμορφώνοντας συνειδήσεις και ελαφρύνοντας τις συνέπειες του πολιτικοκοινωνικού εγκλήματος, πουλώντας ελπίδα στο σακατεμένο συνταξιούχο, τον εργαζόμενο υπό συνθήκες εργατοασφαλιστικού Μεσαίωνα. Τι φταίει, επιτέλους, για την αφαίμαξη των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, αφού, όπως δηλώνουν οι μακελλαρηδες της Ε.Ε. και οι ντόπιοι εντολοδόχοι τους, εκείνοι διαπραγματεύονται για το "καλό" του λαού και όχι του χρηματοπιστωτικού συστήματος; Μήπως θα πρέπει να είμαστε και  υποχρεωμένοι στο κυβερνητικό επιτελείο, που, ξεδιάντροπα προβάλλει ότι το πάγωμα των συντάξεων που ψήφισαν για ένα χρόνο ακόμα, συμπληρωματικά του 4ου Μνημονίου, δεν είναι τίποτα άλλο από την "επιβεβαίωση των προβλέψεων για καλή πορεία της οικονομίας, που θα επιφέρει αυξήσεις στις συντάξεις, και αυτό θα γίνει και θα αποδειχθεί ότι θα γίνει";

'Η στραβός είν' ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε... Κι επειδή αποκλείεται εκ των πραγμάτων να είναι στραβός ο γιαλός, ας ψάξουμε το γιατί αρμενίζουμε στραβά. Όσο κι αν επιθυμούν οι ντόπιοι υπηρέτες των μονοπωλιακών ομίλων να κρύψουν πίσω από το δάχτυλό τους  το σφυροκόπημα και τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και κατ' επέκταση την εξαφάνιση των συνταξιούχων από τον κοινωνικό χάρτη, δε θα τα καταφέρουν, αφού υπάρχει στο λαό και μνήμη και κρίση, για να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα και να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει. Δεν υπάρχουν πια περθώρια για λάθη. Δεν είναι δυνατό να πατάμε σε δυο βάρκες, αφού και οι δυο μας οδήγησαν στα βράχια.

Ας μη μας εμπαίζουν λοιπόν!! Οι αλχημείες τους δε χωράνε στη ζωή μας ούτε και στη λογική μας.

Η κατώτερη σύνταξη ήταν 720 ευρώ και τώρα είναι 414 ευρώ. Με ποιο τρόπο θα αυξηθεί αυτή η σύνταξη;.

Οι συνταξιούχοι έχουν ήδη χάσει τη 13η και 14η σύνταξη. Η πρόβλεψη για καλή πορεία της οικονομίας, που δήθεν θα φέρει αυξήσεις στις συντάξεις, δεν μπορεί να πείσει κανέναν, αφού οι συνταξιούχοι έχουν ήδη χάσει μεγάλο μέρος από αυτήν.

Ο ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) και το ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ) δείχνουν καθαρά το σκοπό ύπαρξής τους: Μείωση εργοδοτικών και κρατικών εισφορών στην κοινωνική ασφάλιση, αφού για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς η σύνταξη του εργαζόμενου αποτελεί βάρος και μείωση του κέρδους τους. Ας σημειωθεί ότι εκκρεμούν 138.899 αιτήσεις συνταξιοδότησης, ενώ από πλευράς ΕΤΕΑΕΠ υπάρχουν 126.000 εκκρεμότητες, που ανέρχονται στα 420.000.000 ευρώ.

Έτσι το μπαλάκι των συνεχών περικοπών των συντάξεων και των επιβαρύνσεων πέφτει ξανά στους ώμους των συνταξιούχων, αφού ο σκοπός της κατ' επίφαση "αριστεράς" είναι να μετατρέψει την ασφαλιστική υποχρέωση από κοινωνική σε ατομική (ιδιωτική) υπόθεση. Και ο ασφαλιστικός αρμαγεδώνας καλά κρατεί. Ήδη εκκρεμεί η "αναμόρφωση" του νομοθετικού πλαισίου για τις αναπηρικές συντάξεις, το αλαλούμ στις συντάξεις χηρείας και... ό,τι άλλο προκύψει ως αύριο το πρωί.

Ε, λοιπόν, η διαστρεβλωμένη λογική, τύπου Μαρίας Αντουανέτας "Δεν έχει ψωμί ο λαός;; Ε, τότε δώστε του παντεσπάνι...", σήμερα δεν θα περάσει, όπως πέρασαν οι εξουσιαστές το ΟΧΙ στα δεσμά  της λυκοσυμμαχίας με το ΝΑΙ στην υποδούλωση και το ξεπούλημα σ' αυτήν. Δεν πρόκειται να δεχτούμε τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά ξεροκόμματά τους σαν παντεσπάνι και οφείλουμε να τους το αποδείξουμε...

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ