12.9.2023 13:09

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους υποψήφιους Δημάρχους της Χίου

Αξιότιμοι κύριοι, 

Είμαι ένας απλός πολίτης αυτού του νησιού που λέγεται Χίος, δεν ανήκω σε κανένα κόμμα ή παράταξη και ως κάτοικος αυτού του τόπου θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου και τον προβληματισμό μου για διάφορες καταστάσεις και εξοργίζομαι αναφορικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται ή όχι τα χρονίζοντα προβλήματα. 

Δε σας κρύβω τα αισθήματα λύπης και απογοήτευσης που με κυρίευσαν, ύστερα από την ανάγνωση των προγραμμάτων όλων των παρατάξεων, έμοιαζαν πιο πολύ με έκθεση ιδεών. 

Ο τόπος έχει πολλά προβλήματα που πρέπει όμως να υπάρξει και μια ιεράρχηση σε αυτά, διότι καλές είναι οι αναπλάσεις και τα συντριβάνια, όμως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε έργα όπως η ύδρευση-άρδευση που είναι πηγή ζωής, τα άλλα έπονται και θέλουμε τουρισμό.

Δεν είναι σκόπιμο στην παρούσα φάση να αναφερθώ στο τι έγινε ή δεν έγινε τα τελευταία 40 χρόνια στον Δήμο, ένα τίποτα. Είναι σκόπιμο όμως να αναφερθώ σ’ ένα μείζον πρόβλημα, το νερό, και να μη φθάνει στο σημείο η ΔΕΥΑΧ να διακόπτει την υδροδότηση στο νησί.

Κύριε Δήμαρχε και κύριε πρόεδρε της ΔΕΥΑΧ με αυτή την καταστροφική απόφαση μόνοι υπογράψατε την καταδίκη σας. Το αποτέλεσμα θα είναι η ερημοποίηση του νησιού.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία και αν θέλετε την ταπεινή γνώμη μου, να γίνει επεξεργασία των λυμάτων του βιολογικού, έτσι θα λυθεί το πρόβλημα στην άρδευση και μαζέψτε τις διαρροές του δικτύου στην ύδρευση που σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΥΑΧ αγγίζουν το 45%. 

Θερμή παράκληση οι ψηφοφόροι να αντιληφθούν τη σημασία για το μέλλον του τόπου και να ψηφίσουν όχι με βάση το κομματικό ή ατομικό συμφέρον και το ρουσφέτι, μα για το καλό του τόπου και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να δεσμευτούν για τη λύση του προβλήματος σε διάστημα λίγων μηνών και όχι σε βάθος πενταετίας και βάλε ή να περιμένουμε αν και πότε θα βρέξει.

Με εκτίμηση

Ένας σκεπτόμενος πολίτης

Ιωάννης Σκανδάλης

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ