26.9.2012 9:42

Αναπτέρωση Ελπίδας

 
Αυτή τη φορά η ηλιαχτίδα που φώτισε την ξεχασμένη υπόθεση της ανακήρυξης των Φυτικών Μαθουσάλων του νησιού μας ως «ΜΝΗΜΕΙΑ της ΦΥΣΗΣ», ήλθε από την συμπρωτεύουσα.  Καλός άγγελος η εκπομπή «Περισκόπιο της περιφέρειας». Οικοδεσπότης ο δημοσιογράφος κ. Βασίλης Καραμπάσης. Η φωνή και η προβολή του νησιού μας, ακούσθηκε στην Βόρειο Ελλάδα,  , από τις 16:40 ως τις 16:50 της  25/9,μέσω της ΕΡΤ3 και ειδικά από τον ραδιοφωνικό σταθμό 102fm.             
Η Χιακή Παρέμβαση ασχολήθηκε όχι μόνο με την Ελιά Liverani, στις Βασιλικές της Καλλιμασιάς.  Τον Πρίνο του Άγιου Γιάννη στον ερειπιώνα της Κυδιάντας και τον Δρυ  του Ορφανίδη των Σκλαβιών στο Θολό Ποτάμι. Αλλά και με άλλα θέματα Πανελλαδικού ενδιαφέροντος. Η αναφορά του τελευταίου χωριού, λειτούργησε ως έναυσμα  προβολής  της «ΧΙΑΚΗΣ ΡΗΤΡΑΣ».  
Το πρώτο ψήγμα  Δημοκρατικού πολιτεύματος  στον κόσμο. Αυτό το μοναδικό γραπτό μνημείο , βρέθηκε λίγο νοτιότερα από εδώ.  Δυστυχώς  σήμερα κοσμεί το αρχαιολογικό μουσείο της Κωνσταντινούπολης.  Έγινε αναφορά και μνεία στη μοναδικότητα της χλωρίδας μας. Στο  Θείο Δάκρυ των Μαστιχόδεντρων.  Τις Λαλάδες. Τις ορχιδέες και τις Τσικουδιές .  Τονίσαμε τα οφέλη που θα έχει το νησί και η τοπική κοινωνία αν εκμεταλλευτούμε  σωστά, αυτά τα δώρα του Δημιουργού και της Φύσης. Για μια ακόμα φορά, ο γράφων,  βρήκε την ευκαιρία να τονίσει  ότι  δεν είναι τυχαίο που : « Μέσα στις χιλιάδες των νησιών μας, μόνο τη Χίο αποκαλούν Μυροβόλο». Ο κ. Καραμπάσης, ήταν καλά ενημερωμένος , με τα προς συζήτηση θέματα και αυτό διευκόλυνε την εποικοδομητική και ομαλή ροή της εκπομπής.  
Βεβαίωσε  ότι δοθείσης  κάθε ευκαιρίας η εκπομπή  και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΕΡΤ3 της Θεσσαλονίκης θα είναι συμπαραστάτες   στην παρουσίαση και προβολή του αγώνα μας. Η Χίος μας,  μετά τη συμφορά των  καλοκαιρινών πυρκαγιών, έχει ανάγκη κάθε προσφοράς , προβολής και στήριξης. Τα τελματωμένα λιμναία  ύδατα,  μετά την εκτός των τειχών της Χίου  προβολή, πιστεύω ότι θα αναταραχθούν και θα ευαισθητοποιήσουν τους κατά νόμο αρμόδιους. Δυστυχώς το «Μεράκι» δύο τριών ανθρώπων, δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα χωρίς την κατανόηση και τη συμπαράσταση των αρμοδίων. Προς το παρόν και ειδικά με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης,  αγωνιούμε για την τύχη των υπεραιωνόβιων δένδρων. Ας ξαγρυπνούν οι καστροφύλακες και οι Βιγλάτορες. Ελπίζουμε οι μέρες και οι μήνες που έρχονται να φέρουν το καλό άκουσμα  της ανακήρυξης των δέντρων σαν Μνημεία της Φύσης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ