29.9.2023 11:37

Ακόμα ψηλότερα η Ελληνική Ναυτιλία

Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας (World Maritime Day).

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας στόχο έχει να αναδείξει την πολύτιμη συνεισφορά της ναυτιλίας για την ζωή μας, την παγκόσμια οικονομία, την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. 

Για τους Έλληνες και ιδιαίτερα για εμάς τους Χιώτες ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας δίνει την ευκαιρία να αναλογισθούμε την προσφορά των ναυτικών μας, τους αφανείς μας ήρωες,  στην ευημερία του τόπου μας.

Η ελληνόκτητη ναυτιλία για δεκαετίες διατηρεί αδιαμφισβήτητα την πρώτη θέση στις θαλάσσιες μεταφορές. Ο βασικότερος συντελεστής της μακρόχρονης παράδοσης και επιτυχίας της ελληνικής ναυτιλίας, είναι το ανθρώπινο δυναμικό της οι ναυτικοί μας.

Οφείλουμε στους ναυτικούς μας σεβασμό και ευγνωμοσύνη, όμως οφείλουμε ως πολιτεία να ενδιαφερθούμε με ειλικρινές ενδιαφέρον και αποτελεσματικά για την επίλυση τόσων προβλημάτων που απασχολούν τους ναυτικούς και τις οικογένειές τους.  

Αυτός ο στόχος κυριαρχεί στις επιδιώξεις μου ως εκπρόσωπος της μεγαλύτερης ναυτιλιακής κοινότητας της Ελλάδας στο ελληνικό κοινοβούλιο.  

Χρόνια πολλά στους Ναυτικούς μας και στις οικογένειές τους.

Ακόμα ψηλότερα η Ελληνική ναυτιλία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ