26.9.2022 16:55

1922 Μουσολίνι - 2022 Μελόνι... Είμαστε στην εποχή των τεράτων

"Γεννήθηκα την εποχή του Μουσολίνι, δεν θα ήθελα να πεθάνω κάτω από τη Μελόνι. O Θεός να μας βοηθήσει!" Είναι το μήνυμα στο πλακάτ ενός ηλικιωμένου Ιταλού που κάνει το γύρο του κόσμου. 

100 χρόνια μετά ο νέος φασισμός με τα εγγόνια του Ντούτσε κυβερνούν στην Ιταλία. Το τι επακολουθεί το' χει διδάξει η ιστορία.

"Κάποιοι κλαψουρίζουν οικτρά, άλλοι βρίζουν αισχρά, αλλά κανένας ή ελάχιστοι αναρωτιούνται: αν είχα κάνει το καθήκον μου, αν είχα προσπαθήσει να διεκδικήσω αυτό που μου ανήκει, θα είχε συμβεί ό,τι συνέβη;

Η ιστορία διδάσκει αλλά δεν έχει κανέναν μαθητή...Η κρίση έχει να κάνει ακριβώς με το γεγονός ότι το παλιό πεθαίνει αλλά το καινούργιο δεν μπορεί ακόμα να γεννηθεί. Είναι η εποχή των τεράτων." Αντόνιο Γκράμσι

Ένα αιώνα μετά το ρολόι στην καρδιά της Ευρώπης κτυπά ξανά μεσάνυχτα. 

Όσοι πιστεύουν ότι η ακροδεξιά και ο σημερινός φασισμός είναι η λύση στο πρόβλημα και τους εκφράζουν, δεν είναι ούτε ανήξεροι ούτε παραπλανημένοι. Είναι τα ίδια. 

Οι ευκολόπιστοι και οι πολιτικά αφελείς ας μάθουν και το τέλος αυτής της ιστορίας. Προλαβαίνουν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ