23.6.2014 16:04

Σοβαροί τριγμοί στις σχέσεις Καλογήρου – Κάρμαντζη – εκλεγμένων Χίου

• ΑΙΤΙΑ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Σε εμπόλεμη ζώνη έχει μετατραπεί ο συνδυασμός «Εμείς, για το Αιγαίο» στη Χίο πριν καν συμπληρωθεί μήνας από το νικηφόρο για αυτόν αποτέλεσμα. Η προσωρινή αδυναμία του Στ. Κάρμαντζη να κατασταλάξει αν θα διατηρήσει τη θέση του βουλευτή ή του αντιπεριφερειάρχη Χίου, καθώς δεν έχει δεχτεί ακόμα την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, λειτουργεί ως το φυτίλι που πυροδοτεί μια μπαρουταποθήκη έτοιμη από καιρό.
Η κ. Καλογήρου απαιτεί από τον Στ. Κάρμαντζη να ξεκαθαρίσει τη θέση του, επιμένοντας ότι θέλει να γνωρίζει ποιους για τη συνέχεια θα αξιοποιήσει ως θεματικούς αντιπεριφερειάρχες. Εκείνος από την πλευρά του ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, καθώς δεν πιέζουν οι ημερομηνίες μέχρι το Σεπτέμβριο.
Κάπου εκεί εμπλέκεται και ο συνδυασμός… Η απόφαση της Χριστιάνας να συστήσει μια άτυπη ομάδα εργασίας για να προετοιμάσει τις προτάσεις της Χίου ενόψει ΕΣΠΑ, στην οποία δεν συμμετέχουν εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι από το νησί, έχει προκαλέσει έντονους τριγμούς. Στην ομάδα αυτή συμπεριλαμβάνονται οι Γιάννης Μαλαφής, Βαγγέλης Ατσάλης και Δημ. Μεσολλογγίτης, πρόσωπα δηλαδή που είτε δεν συμμετείχαν στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο, είτε δεν εξελέγησαν.
«Κι εμείς τι παριστάνουμε εδώ;», αναρωτιούνται οι εκλεγμένοι του συνδυασμού, που αφενός συμμερίζονται τη θέση της Καλογήρου ότι κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσει ο Κάρμαντζης τι θα επιλέξει, αφετέρου νοιώθουν ότι αυτή η καθυστέρηση της έρχεται … κουτί για να δικαιολογήσει καλύτερα την ανάμειξη των «εξωθεσμικών», έχοντας ζήσει και το προεκλογικό κλίμα. Εκείνο που οι πάντες αναρωτιούνται, βλέποντας το κλίμα στις σχέσεις Καλογήρου – Κάρμαντζη τουλάχιστον υποτονικό, είναι γιατί επέμεινε να τον κρατήσει υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, όταν το θέμα παρουσιάζονταν μετέωρο. «Γίνεται τα καλά του Σταμάτη να τα θέμε και το Σταμάτη να μην τον θέμε;», διερωτώνται.
Από τα παραπάνω φαίνεται ότι κάθε άλλο παρά ειδυλλιακή είναι η εκκίνηση στον περιφερειακό συνδυασμό κι αν οι Χριστιάνα και Σταμάτης δεν βρουν έγκαιρα κώδικα επικοινωνίας θα ζήσουμε επεισόδια πρωτόγνωρα. Μεγάλα και έμπειρα στην πολιτική παιδιά είναι, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους…

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ