10.1.2018 9:59

Κάποιοι βολεύονται από τη μετατροπή μας σε μαγαζί γωνία

Μην ξαφνιάζεστε, η παρουσία εκατοντάδων αποκλεισμένων μεταναστών μαγαζί γωνία μας έχε μετατρέψει. 600.000 ευρώ διαθέσιμα κυκλοφορούν κάθε μήνα στην αγορά μας, μόνο που το αστυνομικό δελτίο προδίδει ότι καταλήγουν σε … νέες αγορές. Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών μπορεί με ευκολία να βεβαιώσει ότι οι κάθε λογής ουσίες διακινούνται πια εντός κι εκτός ΒΙΑΛ με εκπληκτική ταχύτητα. Όχι δηλαδή ότι υπήρξαμε στο παρελθόν … άγιος τόπος αλλά η έξαρση της διακίνησης εδώ και ένα χρόνο μάλλον δεν έχει προηγούμενο.

Τα μαχαίρια βγαίνουν και για τη σίτιση των διαμενόντων στη ΒΙΑΛ. Τα λεφτά είναι πολλά, η μονοπωλιακή εκμετάλλευση τους από έναν ως τώρα κάποια στιγμή θα τελείωνε και μεγάλες εταιρείες του είδους διεκδικούν πια, μέχρι εξοντώσεως, τις τρίμηνες συμβάσεις. Ο ανταγωνισμός συμπιέζει τις τιμές κι ακούγονται κάτι εξωφρενικά νούμερα (μεταξύ 3,85 ευρώ και 2,80 ευρώ) ως ημερήσιο κόστος για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό ανά μετανάστη. Αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής για ποια ποιότητα φαγητού μιλάμε.

Το μεταναστευτικό έχει πλήρως διασαλεύσει την οικονομική πορεία του νησιού. Δεν το βλέπουν και δεν το αποδέχονται μόνο όσοι δεν θέλουν ή έχουν το μερδικό των απολαβών τους. Οι υπόλοιποι, όσοι αντέχουμε να κάνουμε διαφορετικά όνειρα, γιατί το καταπίνουμε με τόση ευκολία; 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ