6.8.2014 15:50

Η λεπτή γραμμή fb – πανηγυριών

ΠΩΣ ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ POST ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

Πήγε στη Γιορτή Μαστίχας που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια στους Ολύμπους ο Μαν. Βουρνούς και επιστρέφοντας, πιστός στη συνήθεια, μετέφερε την άποψη του στους φίλους του των κοινωνικών δικτύων.
«Στη Γιορτή Μαστίχας απόψε στους Ολύμπους, όπου συμμετείχαν πολιτιστικοί σύλλογοι από όλα τα Μαστιχοχώρια. Σε ένα χωριό τακτοποιημένο, που έλαμπε από νοικοκυριό και καθαριότητα, πλήθος επισκεπτών απόλαυσε μια γνωριμία με χώρους, γεύσεις, φορεσιές και παραδόσεις. Μια εναλλακτική με πολύ περισσότερη ζωντάνια και ουσία από τα ολονύχτια πανηγύρια», ήταν το συμπέρασμα του.
Το δημαρχιακό postάρισμα προκάλεσε την αντίδραση της Αθ. Πολίτου, η οποία διείδε διάθεση υποβιβασμού μιας άλλης μορφής παράδοσης, των ολονύχτιων πανηγυριών. Παρεπιμπτώντως τα τελευταία διέρχονται βαθιά κρίση, το αποδέχονται πια όλοι οι φανατικοί λάτρεις του είδους.
Κάτω απ’ το σχόλιο της Αθηνάς ξεκίνησε ολόκληρη συζήτηση, στην οποία – λάθος, κατά την άποψη μου – πήρε μέρος και η σύζυγος του νεοκλεγμένου δημάρχου, χωρίς, για να μην παρεξηγηθώ, η κουβέντα να παρεκτραπεί ποτέ. Διατήρησε επίπεδο.
Τρία τα σύντομα συμπεράσματα από το διαδικτυακό συμβάν.
1. ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δεν έχει κόμπλεξ να αποδεχτεί ότι το χωριό έλαμπε από καθαριότητα.
2. δεν κρύβει την προσωπική του προτίμηση σε μια διαφορετική κουλτούρα από αυτή που καθιερώθηκε στο νησί τις τελευταίες δεκαετίες.
3. μάλλον το περιστατικό θα πρέπει να τον προβληματίσει κατά πόσο είναι σοφό ο Μαν. Βουρνούς, ως δήμαρχος πια, να postάρει με την ίδια άνεση του παρελθόντος, δίνοντας τροφή σε οποιαδήποτε μορφή διαλόγου μπορεί να αναπτυχθεί κάτω από το σχόλιο του, με πασίδηλη τη θεσμική του αδυναμία να μπαίνει ο ίδιος σε έναν ατέρμονο διάλογο με τον οποιοδήποτε. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ