1.11.2016 14:44

Ένα post ερμηνεύει την αδράνεια

• ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ;

Πώς να πάει η χώρα εμπρός; Αναβλήθηκε, λέει, η σύσκεψη για το προσφυγικό γιατί η κυβέρνηση κατέβασε ρολά και μονοδιάστατα ασχολείται με τις τηλεοπτικές άδειες. Μα τι δουλειά έχει μ’ αυτές ο Μουζάλας ή ο Δρίτσας; Γιατί εκείνοι θα μας έβλεπαν, με βιτρίνα τον υπουργό Επικρατείας.

Όσα συμβαίνουν ή πιο σωστά δεν γίνονται στο προσφυγικό και σε κάθε άλλη ανεξάρτητη υπόθεση έχουν την απλή εξήγηση τους. Σχεδόν δυο χρόνια μετά την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Γενάρη του 2015, κορυφαία και μικρότερου διαμετρήματος στελέχη του δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι εκείνα έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι. Μπολιασμένα για χρόνια με την ευκολία της κατάθεσης προτάσεων, τις περισσότερες φορές ακοστολόγητων, είναι τώρα υποχρεωμένα να δρουν σε ένα διαφορετικό, αποφασιστικό περιβάλλον. Εκεί όπου η δική τους πράξη γίνεται απόφαση.

Με κατάπληξη η τοπική κοινωνία παρακολουθεί την τοπική κομματική οργάνωση και τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνουν λύσεις για το προσφυγικό σε ένα δημόσιο, ανοιχτό διάλογο! Και μάλιστα να τις τοποθετούν αντιπαραθετικά με των υπολοίπων φορέων.

Ακόμα πιο ακραία είναι η αίσθηση που τους διακατέχει ότι αδικούνται κιόλας, γιατί οι απόψεις τους δεν ενστερνίζονται! Από ποιους; Απ’ τους ίδιους.

Το post  

Πιστεύουμε ότι αν είχαν εισακουστεί έστω και κάποιες από τις προτάσεις μας θα είχαμε συνεισφέρει στην αρτιότερη διαχείριση του προσφυγικού –μεταναστευτικού στο νησί μας και πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν θα είχαν επιλυθεί”, γράφει εισαγωγικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής Χίου, Φρ., Σέργης, αναρτώντας την κοινή ανακοίνωση βουλευτή και Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η ριζωμένη αντίληψη της κατάφορης αδικίας, με τους ίδιους στην εξουσία εδώ και 2 χρόνια! Το κακό είναι ότι το αίσθημα καταδίωξης των θέσεων – προτάσεων τους δεν το έχει μόνο ο Φρ. Σέργης, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό κατατρέχει όλα τα τοπικά στελέχη.

Πέρα απ’ την ουσία

Καλύτερα να μην ασχοληθεί κανείς με την ουσία των προτάσεων. Ταιριαστές απόλυτα με τη φιλοσοφία μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης, μα εδώ υπάρχει η σοβαρή ευθύνη και για έναν ολάκερο τόπο, πολυτραυματία από τις επιπτώσεις του προσφυγικού.

Ανδρ. Μιχαηλίδης και κομματικοί παράγοντες, αφού κατά καιρούς εμπλέκουν ρόλους και αρμοδιότητες, είναι καιρός να κατανοήσουν ότι – καλώς ή κακώς – είναι άλλη η δική τους παρεμβατικότητα κι άλλη του Κάρμαντζη ή του Βουρνού ενώπιον της κυβέρνησης. Φλαμπουράρης και λοιποί τις δικές τους προτάσεις κατά προτεραιότητα θα υιοθετήσουν, οπότε ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Αδιανόητο, για να μην πούμε κωμικό, να αυτοπαρουσιάζονται ως οι αδικημένοι του τοπικού συστήματος εξουσίας. Το «εμείς θέλουμε αλλά δεν μας ακολουθούν η Περιφέρεια ή ο Δήμος» δεν έχει υπόσταση. Ακολουθείστε όσα σωστά λέτε για την ανθρωπιστική διάσταση διαχείρισης του θέματος, θυμηθείτε και κάπου ότι υπάρχει κι ένας κόσμος που πληρώνει και θα πληρώσει σε βάθος χρόνου το προσφυγικό, χωρίς να φταίει σε τίποτα. Αλλά, επιτέλους, δράστε. Εσείς είσαστε κυβέρνηση. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ