Παραπολιτικά

22/1/18 14:59

τελ. ενημ.: 22/1/18 14:59

Διαφορά πολιτικού μετάλλου

Προσάπτει ο καθένας στο συνδυασμό Λαπρινούδη ελεύθερα κάθε μομφή. Ροπή στο λαϊκισμό, αναχρονιστικές αντιλήψεις, απουσία ολοκληρωμένων προτάσεων διαχείρισης. Τα δέχομαι και επαυξάνω.

Προσωπικά όμως διαπίστωσα από τη συνέντευξη του μια επιπλέον ουσιώδη διαφορά από όλο το υπόλοιπο δημοτικό σύστημα εξουσίας, συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων. Διαθέτει πολιτικό μέταλλο, το οποίο ούτε η παράταξη του Βρουρνού, ούτε οι παρατάξεις Φρεζούλη και Σκούφαλου διαθέτουν.

Οι κοινωνίες – και δη οι μικρές – δεν καθοδηγούνται σωστά με την καθ’ έδρας διδασκαλία. Κουνώντας τους  αυστηρά το δάχτυλο ότι κάποιοι τις νταντεύουν προς επικίνδυνες ατραπούς. Καθοδηγούνται με συμπαράσταση στον αγώνα τους, νοιώθοντας ότι πραγματικά θέλεις το καλό τους. Δέκα μέρες στο δρόμο οι Χαλκούσοι δεν έχουν δει έναν εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής ή των μικρότερων αντιπολιτεύσεων να τους πλησιάσει, να τους πει μια κουβέντα, να τους αλλάξει με επιχειρήματα τα μυαλά, ακόμα κι αν κάνουν λάθος.

Με το συνδυασμό «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» να είναι το μόνο δημοτικό σχήμα που δημόσια να λέει ότι, αν χρειαστεί, θα πέσει μαζί του στη φωτιά της σύγκρουσης. Οι υπόλοιποι έχουν … αυτοανακηρυχθεί ανεπιθύμητα πρόσωπα στο Χαλκειός και στη γύρω ζώνη και νομίζουν ότι με χαρακτηρισμούς και απειλές θα επηρεάσουν την ψυχολογία ανθρώπων που νοιώθουν τις ζωές τους να μεταβάλλονται επί το δυσμενέστερω.  

Σχόλια άρθρου: 0