18.4.2013 13:41

Δια χειρός …. Χίου

Δεν κρύβω ότι αρχικά είχα τους ενδοιασμούς μου. Με έβρισκε απόλυτα σύμφωνο η παρατήρηση Μούνδρου ότι στερούμαστε καλλιτεχνικών δώρων – αναμνηστικών, με έμπνευση από το νησί μας. Ο επισκέπτης παίρνει τα τοπικά διατροφικά προϊόντα αλλά ως αναμνηστικό για το σπίτι του αγοράζει souvenir made in China. Είναι η πραγματικότητα.

Αμφισβητούσα και συνεχίζω να αμφισβητώ αν υπάρχει γιατρειά. Βασική ασθένεια, ότι διαθέτουμε ελάχιστο τουρισμό για να δελεάσεις μια πιο μαζική παραγωγή.

Παρόλα αυτά η πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης έβγαλε στο φως μια ευρύτατη ομάδα, επαγγελματιών ή ερασιτεχνών καλλιτεχνών. Γύρω στους 30 ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμφώνησαν στη σύσταση μιας ομάδας εργασίας (Δεσπ. Σταθάκη, Μπ. Κοιλιάρης, Αλ. Γλύκα, Γ. Μονιού και Αν. Τσατσαρώνης) που θα διαμορφώσει ένα πολύ χαλαρό πλαίσιο λειτουργίας και απόδοσης του σήματος εκ μέρους του Δήμου Χίου, της «σφραγίδας εντοπιότητας», σαν να λέμε.

Η μεγάλη προσέλευση είναι υποδηλωτική του ενδιαφέροντος από πολλούς καλλιτέχνες για το κάτι παραπάνω. Επιθυμούν η καλλιτεχνική δράση τους να αποκτήσει και οικονομικά ανταποδοτικά χαρακτηριστικά. Λύσεις, όπως φάνηκε κατά τη συζήτηση, υπάρχουν, ακόμα και για να ξεπεραστούν φορολογικά και ασφαλιστικά εμπόδια.

Ένα πρώτο βήμα έγινε. Συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί το ανοιχτό μητρώο χιωτών καλλιτεχνών. Στο χέρι τους – και πολύ λιγότερο του Δήμου – είναι να πετύχουν κάτι περισσότερο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ