18.9.2014 19:03

Το βαρύ πολιτικό κατηγορώ κατά Χρύση

• ΠΩΣ ΕΠΕΙΣΕ Ο ΜΥΡΙΑΓΚΟΣ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ.

Σας έχω εγκαίρως προϊδεάσει ότι η συνεργασία του προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο θα πάρει χρόνο για να καταστεί αγαστή. Οι δυο Ιώνες, πρόεδρος και αντιπρόεδρος, έχουν παρελθοντικές διαφορές και το χάσμα θα χρειαστεί μεταξύ τους πολλές αμοιβαίες υποχωρήσεις για να καλυφθεί άμεσα.

Θυμίζω επίσης ότι η τοποθέτηση Μυριαγκού λειτούργησε καταλυτικά στην προσυνεδρίαση του συνδυασμού Λαμπρινούδη και τελικά βάρυνε για την διαμόρφωση του τελικού «όχι» στον Κλέαρχο.

Ο ίδιος ο Βασίλης δεν έκρυψε την παρέμβαση του, φρόντισε όμως με σημείωμα του να την καταστήσει εξόχως αναλυτική και να τη στοιχειοθετήσει.

«Είπα ακριβώς τα παρακάτω:

1. Το έτος 1998 στο Δήμο Ιωνίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήμουν συνυποψήφιος μαζί με τον κ. Χρύση στον ίδιο συνδυασμό με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Κολιάρο. Ήταν ένας συνδυασμός ανεξάρτητος, κομματικά αδέσμευτος και είχε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το σημερινό συνδυασμό του κ. Βουρνού. Πρωτοπορία για την εποχή του, το 1998.
Οι δημότες την πρώτη Κυριακή μας ανέδειξαν πρώτο συνδυασμό με ποσοστό 36,5% και τον κ. Χρύση πρόεδρο των Νενήτων.
Πρίν «αλέκτωρ λαλήσαι» το ίδιο βράδυ της πρώτης Κυριακής ο κ. Χρύσης προσχώρησε στον αντίπαλο συνδυασμό. Η τιμή και η εμπιστοσύνη που του έγινε από τους συγχωριανούς του για να υπηρετήσει το χωριό του, με τον συνδυασμό του κ. Κολιάρου, πήγαν περίπατο μόλις κατοχύρωσε την εκλογή του.

 

2. Το έτος 2002, πάλι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Ιωνίας, ο συνδυασμός του κ. Γιώργου Βαρκάρη εξέλεξε ως πρόεδρο των Νενήτων με τις περισσότερες ψήφους τον κ. Αντώνη Γιαννά.
Το Πρωτοδικείο Χίου στην απόφαση του για την ανακήρυξη των συνδυασμών και των προέδρων σε κάθε χωριό έκανε λάθος και, αντί για τον κ. Αντώνη Γιαννά που ήταν ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος των Νενήτων, έγραψε στην απόφαση του τον κ. Κλέαρχο Χρύση ως πρόεδρο των Νενήτων.
Όπως όλοι περίμεναν ως απόλυτα φυσικό, λογικό και πολιτικά σωστό να παραιτηθεί από πρόεδρος των Νενήτων ο κ. Χρύσης για κάτι που δεν του ανήκε.
Παρόλα αυτά για την αυτονόητη και δημοκρατικά εκλεγμένη αρχή των Νενήτων πέρασαν έξι περίπου μήνες για να διορθωθεί από το Δικαστήριο με νέα απόφαση του το λάθος που είχε γίνει. Σε όλο αυτό το διάστημα ο κ. Χρύσης δεν έπραξε το παραμικρό.
Τα έξοδα παράστασης που δικαιούνταν ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος των Νενήτων κ. Αντώνης Γιαννάς ουδέποτε έφτασαν στα χέρια του.
Αν άξιζε να ψηφισθεί για πρόεδρος του Δήμου Χίου αυτός ο άνθρωπος με την ιδεολογική και πολιτική  σταθερότητα που τον διακρίνει τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας».

Υπάρχει περιθώριο;

Ο Μυριαγκός έχει ένα καλό. Δεν κρύβεται. Ό,τι έχει να πει θα το πει κατάμουτρα κι ας ξέρει ότι βλάπτει τη δημόσια εικόνα του. Χύμα τα λέει και τώρα για τον πρόεδρο, ο οποίος άγνωστο είναι αν θα επιλέξει να πάρει τη σκυτάλη της απάντησης ή αν θα προτιμήσει να … καταπιεί το κατηγορητήριο για να μην κάνει πάσα στο προεδρείο να … γίνει μπίλιες πριν καλά – καλά πάρει θέση στα έδρανα.

Το ερώτημα που αυτονόητα πια προκύπτει είναι αν με ένα τέτοιο βεβαρυμμένο ιστορικό στις μεταξύ τους σχέσεις υπάρχει κανείς που να θεωρεί ότι είναι πολλά τα περιθώρια μιας ομαλής συνεργασίας. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ