Παραπολιτικά

26/9/13 17:29

τελ. ενημ.: 26/9/13 17:29

Απελευθερώνεται, πάει με τον Πολύδωρο!

Είχα πάνω από χρόνο να τον δω. Για χρόνια θαμώνας της Ομήρου, σχεδόν μόνιμο στέλεχος της ΝΟΔΕ Χίου, με ειδικότητα στα συνδικαλιστικά. Μας έφερε η στροφή του δρόμου μούρη με μούρη. Χαιρετιστήκαμε και μπήκαμε αμέσως στο … ψητό.

  • Πως τα βλέπεις ενόψει Μαΐου, τον ρώτησα, βέβαιος ότι δεν τον αφήνουν ασυγκίνητο οι αυτοδιοικητικές διεργασίες, υποψήφιος άλλοτε ως νομαρχιακός σύμβουλος κι άλλοτε ως δημοτικός, με γεωγραφική επιρροή και καταγωγή από τα Μαστιχοχώρια.
  • Τέρμα πια οι γραμμές του παρελθόντος. Είναι καιρός να δούμε πρόσωπα, μου απάντησε αρχικά. Αν είναι υποψήφιος ο Γ. Ξενάκης θα είμαι μαζί του. Τον πιστεύω και θα τον στηρίξω. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι, θα είμαι υποψήφιος με τον Πολύδωρο. Δε με νοιάζει τι θα κάνει ή τι θα πει η Ν.Δ.. Είπαμε, με όσους πιστεύουμε ότι κάνουν καλό στον τόπο, κατέληξε.

Εντοπίζω στην απάντηση λογικές και παράλογες προεκτάσεις. Λογικές γιατί ο κάποτε «κομματικός στρατός» αισθάνεται ότι έχουν καταπέσει τα συρματοπλέγματα. Καιρός του ήταν να ξεστραβωθεί.

Παράλογες γιατί, πρώτον, οι στρατευμένοι από αυτόν εδώ και χρόνια δε λένε να το βάλουν κάτω, αναζητούν τρόπο να συντηρηθούν και στο νέο σκηνικό. Δεύτερον, γιατί όσοι τον απαρτίζουν δεν εντοπίζουν καμία απολύτως διαφορά μεταξύ Ξενάκη και Πολύδωρου, θεωρούν προφανώς τις υποψηφιότητες ως συγκοινωνούντα δοχεία, που, αν μπει φραγή στο ένα, οδηγείσαι αυτόματα στο άλλο.
Δεν ξέρω αν οι πρώτες σκόρπιες αυτές παρατηρήσεις στέκονται από μόνες τους ικανές να προβληματίσουν όσους πρέπει. Κι αν είναι σε θέση να πείσουν την ανεκπροσώπητη γενιά ότι ήρθε η ώρα της κι αυτό επιτυγχάνεται μόνο με τη δική της συμμετοχή τώρα που ήρθε η ώρα.

Σχόλια άρθρου: 0