18.6.2013 17:56

Απαραίτητη η μεταρρύθμιση στο λιμάνι

Είναι πλήγμα για έναν υπουργό να επιχειρεί τομές στον τομέα αρμοδιότητας του και την ίδια ώρα να μην έχει πείσει να δοκιμαστούν στον τόπο απ’ τον οποίο αντλεί την κοινοβουλευτική του παρουσία. Πρόσφατα ο Κ. Μουσουρούλης ενέκρινε το καταστατικό του νεοσύστατου «Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας ΑΕ», εφαρμόζοντας για πρώτη φορά το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Κοινοβούλιο.

Πλέον το Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας μετατρέπεται από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε Ανώνυμη Εταιρία, συγχωνεύοντας δέκα  (!) Λιμενικά Ταμεία του Νομού Ευβοίας, επιτυγχάνοντας σημαντικές οικονομίες κλίμακας.

Ας θυμηθούμε σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε εδώ. Με Δημοτικό το Λιμενικό Ταμείο έχουμε αρνηθεί την πρόνοια εθελούσιας μετατροπής του σε Ανώνυμη Εταιρεία. Κρίνουμε ότι η διοίκηση των λιμανιών μας από αιρετούς της Αυτοδιοίκησης προάγει καλύτερα τα συμφέροντα τους, την ώρα που οι λιμενικές μας υποδομές μετατρέπονται σε βασικούς μοχλούς ανάπτυξης νησιών και παραθαλάσσιων περιοχών. Με αυτή τη λογική συντάσσεται ο νομός πιστεύοντας ότι ο Φαρατζής, ο Βρατσάνος κι ο Αγγελάκος δίνουν τα εχέγγυα για να πιάσουμε κάποιους στόχους, αν πρώτα, εννοείται, τους θέσουμε. Για αυτό αντιλαμβανόμαστε ως επίτευγμα και άθλο κάθε επισκευαστική παρέμβαση εντός των ζωνών – απαξιωμένων – λιμένων. Και δεν θα ανοίξουμε νέα κεφάλαια για τον τόπο μας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ