20.2.2014 20:21

Άλλος ένας Βρατσάνος για δήμαρχος Ψαρών

Προσοχή για να μην μπερδευτούμε. Δεν εννοώ τον Κώστα, το νυν δήμαρχο. Κι όμως τα Ψαρά έχουν την πολυτέλεια να έχουν και δεύτερο Βρατσάνο που να διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο, με σχέση απλής συνεπωνυμίας με τον νυν δήμαρχο.

Ο Μάρκος Βρατσάνος, γεννημένος το 1960, είναι μόνιμος κάτοικος Λέσβου, με υπηρεσιακή εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση, ως προϊστάμενος Οικονομικού Τμήματος του σημερινού Δήμου Λέσβου. Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Ψαρών, παρακολουθεί κάποιες από τις συνεδριάσεις κι έχει αρχίσει να έχει εικόνα για την κατάσταση στο Δήμο. «Επιδιώκω να είμαι πάντα παρόν, όμως, θέλω να πιστεύω όχι εσκεμμένα, οι περισσότερες συνεδριάσεις ορίζονται Δευτέρα ή Τρίτη, ημέρες που γνωρίζουν ότι είναι για μένα δύσκολη η παρουσία», μεταφέρει έμμεσα το παράπονο του.

Εκτιμά ότι οι δημοτικές υποθέσεις δεν προχωρούν με τη δυναμική που ο ίδιος και οι κάτοικοι του νησιού προσδοκούν. «Δεν έχω να προσάψω κάτι συγκεκριμένο στους δημάρχους που πέρασαν. Ωστόσο δεν έγινε η υπέρβαση που προσδοκούμε όλοι μας, οι κινήσεις που θα αλλάξουν την εικόνα του νησιού μας, θα το κάνουν να συγκρατήσει τα παιδιά του και, γιατί όχι, να προσελκύσει πίσω του κι αυτά που το εγκατέλειψαν», εξηγεί τους λόγους της απόφασης του να διεκδικήσει το Δήμο.

Ο ίδιος και η οικογένεια του έχουν λάβει τη δύσκολη απόφαση να αλλάξουν τη ζωή τους επιστρέφοντας ως τόπο μόνιμης κατοικίας στα Ψαρά σε περίπτωση εκλογής. «Αν θέλω να γυρίσω πίσω είναι γιατί αισθάνομαι έτοιμος και ώριμος να προσφέρω στον τόπο μου. Νοιώθω ότι η εμπειρία μου στην Αυτοδιοίκηση επί τόσα χρόνια, αν τεθεί στην υπηρεσία των Ψαρών, θα συμβάλλει να αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή στο νησί. Το αισθάνομαι σαν χρέος απέναντι στην ιδιαίτερη πατρίδα μου», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ψηφοδέλτιο του είναι έτοιμο σε μεγάλο βαθμό, θα ανακοινωθεί όμως ολοκληρωμένο σύντομα, όπως πιστεύει. Στο ερώτημα αν συμφωνεί ότι για ένα Δήμο με τα πληθυσμιακά δεδομένα των Ψαρών είναι πολυτέλεια οι δυο δημοτικοί συνδυασμοί απλά δηλώνει ανοιχτός για διάλογο συνεργασίας, φτάνει να γίνει με όρους αποδοχής ότι επιβάλλεται να μεταβληθεί ο ρυθμός παραγωγικότητας στο Δήμο. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ