16.9.2021 14:26

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις γονικές παροχές

Η κυβέρνηση επιχειρεί ένα «άλμα ευημερίας» μέσω των αναπτυξιακών πολιτικών, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

«Η ελληνική κοινωνία κατάλαβε ότι υπάρχει όχι μόνο ένα σχέδιο ασφαλούς διέλευσης από τις επιπτώσεις των πολλαπλών κρίσεων που αντιμετωπίζουμε, αλλά και ολιστικό πλάνο  αναβάθμισης του επιπέδου ζωής των πολιτών, με έμφαση στη νεολαία, στη μεσαία τάξη και το περιβάλλον», είπε ο Γιάννης Οικονόμου προσθέτοντας ότι από τη Δευτέρα ξεδιπλώνεται το εφαρμοστικό πλάνο του σχεδίου των όσων ο πρωθυπουργός εξήγγειλε στη ΔΕΘ.

Έπειτα άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση λέγοντας πως αδυνατεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο του πολιτικού σχεδιασμού που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Απόδειξη του ότι δεν μπορεί να υπερβεί τον πήχη, είναι η κριτική που κάνει στο μέτρο για τις γονικές παροχές.», είπε.

«Για να μπορέσει μέχρι σήμερα ένας γονιός να δώσει 10.000 15.000, 20.000 στο παιδί του για να κάνει ένα βήμα, το πρώτου του επαγγελματικό ξεκίνημα, θα έπρεπε να πληρώσει  φόρο 10% φόρο. Από το μηδενισμό του τέλους γονικής παροχής και μετά δεν θα πληρώνει τίποτα. Και επειδή άνοιξε ένα ιδιόμορφο debate με αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε αυτήν ακριβώς την εξαγγελία του πρωθυπουργού, αναρωτιέμαι: Οι άνθρωποι που μόλις  σας περιέγραψα είναι ελίτ;», συνέχισε ο κ.Οικονόμου. 

Όπως είπε, η πραγματικότητα είναι ότι η κατάργηση, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, των φορολογικών επιβαρύνσεων στις περιπτώσεις γονικής παροχής  και δωρεάς, ακινήτων και μετρητών,  στοχεύει στην ανακούφιση της μεσαίας τάξης. «Της ραχοκοκαλιάς, δηλαδή, της ελληνικής κοινωνίας, που ο ΣΥΡΙΖΑ εσκεμμένα ξεζούμισε», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζοντας πως τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, πέρα από οικονομική διάσταση, έχουν και μια  σαφή αξιακή στόχευση: «Την επιβράβευση του μόχθου των οικογενειών. Γιατί ο  φόρος που θα  πλήρωναν οι γονείς προστίθεται στην περιουσία που λαμβάνουν τα παιδιά τους. Έτσι στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική νεολαία όταν η άλλη πλευρά ο  ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδεολογικά και ιστορικά ταγμένος ενάντια στη μεσαία τάξη.  Το απέδειξε  την περίοδο της διακυβέρνησής του, το επιβεβαιώνει και σήμερα με τις δηλώσεις και την κριτική του». 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ