1.8.2012 9:55

Πέρασε και δεν… έκαψε!

- ΣΑΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΕΠΙΕΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ

 
Συνήθεια έχει καταντήσει η προσαρμογή της αγοράς σε απόλυτες συνθήκες νομιμότητας όταν η είδηση της έλευσης κλιμακίου του ΣΔΟΕ κάνει αισθητή την παρουσία του. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα θα χαρακτηρίζονταν με μια λέξη «εντός κλίματος».
Τόσο η αγορά όσο και οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ λειτούργησαν με τρόπο αν μη τι άλλο αλληλοκατανόησης. Τα μεν καταστήματα της πόλης είχαν φροντίσει να έχουν κομμένες αποδείξεις σε όλα τα προϊόντα που πουλούσαν, κυρίως καφετέριες και χώροι εστίασης, οι μεν ελεγκτές έδειχναν να συμμερίζονται και να παρακάμπτουν τυχών μικρές παρατυπίες αποφεύγοντας να «χαρατσώσουν» τους επαγγελματίες σε μια περίοδο που τα ταμεία αντί γεμάτα, είναι άδεια.
Έτσι παρά το γεγονός ότι το κλιμάκιο πέρασε σχεδόν από όλα τα σημεία όπου ο κόσμος επιλέγει αυτή την περίοδο για την ψυχαγωγία του, Καρφάς, Προκυμαία, Πλατεία, Απλωταριά, σύμφωνα με πληροφορίες το αποτέλεσμα δεν έμοιαζε με το αντίστοιχο παρόμοιων ελέγχων κατά το παρελθόν.
Ενδεχόμενα παραβάσεις διαπιστώσεις και βεβαιώθηκαν, ωστόσο υπήρχε διάχυτη η πεποίθηση ότι η κατάσταση έχει αλλάξει, με τους επιχειρηματίες να προσαρμόζονται στα νέα οικονομικά δεδομένα αντιλαμβανόμενοι τα βαριά πρόστιμα που συνοδεύουν πλέον φορολογικές παραβάσεις και από την άλλη τους ελεγκτές να δείχνουν απόλυτα συμβιβασμένοι με τις δυσκολίες που περνά η αγορά και της Χίου, λόγω τόσο της έλλειψης ρευστότητας όσο και της εμπορικής κίνησης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ