5.4.2021 14:35

Κερδίζει το στοίχημα της επιστροφής στο χωράφι η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών

Σημαντική αύξηση της παραγωγής μαστίχας και 143 νέοι μαστιχοπαραγωγοί μέσα σε ένα χρόνο

Ένα από τα βασικότερα στοιχήματα αυτό της προσέλκυσης νέων αγροτών που θα αγαπήσουν τη μαστίχα, θα επενδύσουν σε αυτή κι εν τέλει θα αποτελέσουν τη νέα γενιά της ραχοκοκαλιάς του πρωτογενή τομέα της Χίου φαίνεται ότι κερδίζει σταδιακά η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Τα στοιχεία

Την επιτυχία του εγχειρήματος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, πιστοποιούν 2 βασικά στοιχεία. Το πρώτο στοιχείο αφορά στην αύξηση της παραγωγής μαστίχας, αφού μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή η Ένωση είχε παραλάβει 202 τόνους μαστίχας, ποσότητα αυξημένη κατά 32 τόνους σε σχέση με πέρυσι, καταγράφοντας έτσι νέο ρεκόρ παραγωγής.

«Φέτος υπολογίζουμε ότι θα φθάσουμε μέχρι και τους 215 τόνους και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Η παγκόσμια ζήτηση της μαστίχας αυτή τη στιγμή είναι στους 260 τόνους και ως εκ τούτου αυτό μας επιτρέπει να ανοιχτούμε και σε νέες αγορές», εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΜΧ, Γιώργος Τούμπος.

Το πιο σημαντικό στοίχημα όμως, είναι αυτό της αύξησης των παραγωγών μαστίχας, αφού ο γερασμένος πληθυσμός των μαστιχοπαραγωγών που φέρουν την εμπειρία και τη γνώση δεκαετιών, αποτελούσε το βασικό πρόβλημα για τη βιωσιμότητα της Ε.Μ.Χ..

Έτσι το γεγονός ότι στους περσινούς παραγωγούς προστέθηκαν ακόμα 143 παραγωγοί, αυξάνοντας κατά 12% το πρωτογενές ανθρώπινο δυναμικό της Ένωσης, αποτέλεσε ευχάριστη είδηση για τη διοίκηση της Ε.Μ.Χ. με τον Γιώργο Τούμπο να εκτιμά ότι την επόμενη 10ετία η Ε.Μ.Χ. θα καταγράψει μία πορεία αποτελώντας έναν από τους κύριους τομείς ανάπτυξης της Χίου.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ