10.6.2022 13:59

ΕΛΣΤΑΤ: «Κατηφόρισε» η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο

Πτωτικά κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Απριλίου 2022 υποχώρησε κατά 4,5% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, έναντι αύξησης 22,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020. Σε μηνιαία βάση ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Απριλίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2022, παρουσίασε μείωση 7,5%.

Σε επίπεδο τετραμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Απριλίου 2022 παρουσίασε αύξηση 1,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Απριλίου 2021.

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση τον Απρίλιο συγκριτικά με τον περασμένο Μάρτιο κατέγραψε ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων, ενώ ο δείκτης του κλάδου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση.

Από τη σύγκριση των δεικτών του Απριλίου 2022 με τους αντίστοιχους δείκτες του Απριλίου 2021, προκύπτει ότι η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στους κλάδους άνθρακα και λιγνίτη, άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στον κλάδο κατασκευής εξόρυξης μεταλλευμάτων.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΕΛΣΤΑΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ