9.3.2012 23:50

Τώρα φταίει η κατάληψη

- ΣΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αναστάτωση επικρατεί στους συμβεβλημένους γιατρούς με τον Οίκο Ναύτη που ένα χρόνο σχεδόν είναι απλήρωτοι και όχι μόνο δεν έχουν πάρει χρήματα κι ούτε διαφαίνεται κάτι τέτοιο στο αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά φορολογούνται και γι αυτά που δεν πήραν!
 
Έκοψαν αποδείξεις
Ο Οίκος Ναύτη οφείλει τα χρήματα των γιατρών στη Χίο από το Μάιο- Ιούνιο του 2011. Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει καθώς τα ταμεία κατά πάγια τακτική τους καθυστερούν στις πληρωμές τους. Το διαφορετικό αυτή τη φορά που προκάλεσε την ανησυχία και την αντίδραση των γιατρών, πέρα από την επικείμενη ενοποίηση του Οίκου Ναύτη με τον ΕΟΠΥΥ και την αβεβαιότητα που αυτή επιφέρει,  είναι ότι ο ασφαλιστικός φορέας ζήτησε πριν από ενάμιση μήνα να κοπούν αποδείξεις από τους γιατρούς, φορολογώντας τους επί της ουσίας για χρήματα τα οποία δεν έχουν πάρει.
Σημειώνεται ότι το χρηματικό ποσό που απαιτείται να καταβάλει ο Οίκος Ναύτη είναι σημαντικό, αφού οφείλονται περίπου 1.100 ευρώ το μήνα σε κάθε γιατρό.
 
Αναμονή από την Αθήνα
Στην κατάληψη των εργαζόμενων και στην επικείμενη ενοποίηση του ταμείου με τον ΕΟΠΥΥ ρίχνει την καθυστέρηση η πρόεδρος του Οίκου Ναύτη, Μ. Δίπλα δηλώνοντας στον «π» ότι «Η υπηρεσία θα είχε διευθετήσει το θέμα αν δεν υπήρχε η ενοποίηση με τον ΕΟΠΥΥ και η κατάληψη των εργαζομένων», είπε η κ. Δίπλα και συμπληρώνοντας κατέληξε «Αύριο οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνέλευση για να αποφασίσουν σχετικά με τις κινητοποιήσεις τους, τα χρήματα υπάρχουν και θα αποδοθούν από το λογαριασμό του ΝΑΤ και επιδίωξη μας είναι η εξόφληση όλων».
 
Συγκεντρώνουν υπογραφές
Οι γιατροί πάντως παραμένουν σε εγρήγορση με συγκέντρωση υπογραφών κι ανάλογα με τις εξελίξεις είναι διατεθειμένοι να φτάσουν την κατάσταση στα άκρα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ