2.6.2015 11:38

Πρόοδος... πολιτιστικής δράσης

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Την ευλογία να ζουν σε έναν τόπο με ένα Σύλλογο δραστήριο και δημιουργικό που παράγει επί τους ουσίας λαϊκό πολιτισμό, ανέξοδο σχεδόν για όλους τους κατοίκους του χωριού και των περιχώρων, έζησαν όσοι παρακολούθησαν το διήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της ΠΡΟΟΔΟΥ Καλλιμασιάς.

Οιμαθητές και οι δάσκαλοι των εργαστηρίων που πραγματοποιούνται όλη τη χρονιά στο κτίριο της ΠΡΟΟΔΟΥ , είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.  ΄Ετσι στην είσοδο του κτιρίου υπήρχε η έκθεση ζωγραφικής με ζωγραφιές και κατασκευές των παιδιών που παρακολούθησαν το εργαστήριο με υπεύθυνη την Αγγελική Νικήτα.

Τα εικαστικά εργαστήρια της ΠΡΟΟΔΟΥ συμπληρώθηκαν από το εργαστήριο κεραμικής. Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Μ. Κασσαπίδου, παρουσίασε την πορεία των παιδιών και τη σχέση που ανέπτυξαν δημιουργώντας με πηλό και άλλα υλικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο γάμος

Τις εντυπώσεις έκλεψαν τα «πιτσιρίκια» της ΠΡΟΟΔΟΥ και της εκπαιδευτικού Μήνας Κρανάκη, που συμμετέχοντας στο τμήμα μουσικοκινητικής παρά το ότι είναι μόλις 4-5 χρόνων μπόρεσαν και αναπαράστησαν στην σκηνή το εθιμοτυπικό ενός παραδοσιακού γάμου, από το προξενιό μέχρι τα προικοσύμφωνα, την προετοιμασία του γαμπρού και της νύφης και την τελετή με το γλέντι.

 

Οι χοροί

Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων έκλεισαν οι παραδοσιακοί χοροί. Τα παιδικά τμήματα τα εφηβικά και τα τμήματα ενηλίκων με δάσκαλο τον Γιάννη Γριμπαμπή παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα.

 

Οι χορωδίες

Πάνω από 100 μέλη της χορωδίας των ενηλίκων και της παιδικής χορωδίας της ΠΡΟΟΔΟΥ και της Αρμονίας «γέμισαν» με τον καλύτερο τρόπο της σκηνή της ΠΡΟΟΔΟΥ και τραγούδησαν αγαπημένα τραγούδια από τον Ελληνικό κινηματογράφο κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών που δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν μέχρι το τέλος, τη Βίνα Αμπανούδη που είχε τη διεύθυνση των χορωδιών, τους μουσικούς και τους ερμηνευτές.

Να σημειωθεί ότι η παράσταση των χορωδιών θα επαναληφθεί σήμερα στο Ομήρειο.

Η ρυθμική

 

Η μπάλα είναι, από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα, ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια μικρών και μεγάλων σε όλο τον κόσμο.

Η μπάλα λ αποτέλεσε την έμπνευση για να παρουσιάσουν τα παιδιά του τμήματος της Ρυθμικής, υπό τη διδασκαλία της Λουίζας Μιχαλακοπούλου κινητικές συνθέσεις με στοιχεία χορού και αισθητικής γυμναστικής.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ