31.7.2012 16:27

Πληθώρα εκδηλώσεων από την ΠΕΚΕΒ τον Αύγουστο

Οι πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες συνεχίζονται ακατάπαυστα κατά το μήνα Αύγουστο στις εγκαταστάσεις της Π.Ε.Κ.Ε.Β, με αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις και τους Λώδειους αγώνες.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 3 Αυγούστου, στα πλαίσια της συμμετοχής της Ένωσης στο Πολιτιστικό Τριήμερο του Δήμου Χίου και της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου, ανεβαίνει στο Πνευματικό Κέντρο η παράσταση της Ηρώς Αναστασάκη "Παραδοσιακός Γάμος", με τη συμμετοχή της χορωδίας της Ένωσης, παιδιών από τα σχολεία της Βροντάδου και σε σκηνοθεσία της ίδιας.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο 11 Αυγούστου με την πρεμιέρα του έργου του Γεωργίου Σκoύρτη "Οι πανουργίες του Μπερτόλδου" σε σκηνοθεσία Αυγουστίνας Λυκουρίνας. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Π.Ε.Κ.Ε.Β, το έργο ανεβαίνει στο Πνευματικό Κέντρο από τη θεατρική ομάδα ενηλίκων για πέντε θεατρικές παραστάσεις, προγραμματισμένες στις ημερομηνίες 11,12,19,20 και 22 Αυγούστου 2012.
Η τελευταία παράσταση, αυτή δηλαδή που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 22 Αυγόυστου, εντάσσεται στις εκδηλώσεις του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Χίου. Στα πλαίσια των ίδιων εκδηλώσεων, για την επέτειο των εκατό χρόνων ελευθερίας του νησιού, διοργανώνονται οι Λώδειοι αγώνες, που λαμβάνουν χώρα το Σάββατο 18 Αυγούστου στις Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις της Π.Ε.Κ.Ε.Β στον Όρμο Λω, όπου λειτουργούν τα θερινά κολυμβητικά τμήματα, καθώς και τα τμήματα ιστιοπλοΐας και υδατοσφαίρισης της Ένωσης.
Για τους φίλους των παραδοσιακών χορών αξίζει να αναφέρουμε πως τα αντίστοιχα τμήματα του σωματείου θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους από τον Σεπτέμβριο. Όλες οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Χίου συνδιοργανώνονται από την Προοδευτική Εκπολιτιστική Κοινωνική Ένωση Βροντάδου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου-Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ